Harmonievereniging houdt jubileum Play In

BARENDRECHT - Op zaterdag 14 mei vindt in het kader van het 100-jarig jubileum van Harmonievereniging Barendrecht de volgende jubileumactiviteit plaats in 't Trefpunt.
In maart heeft er al een concertreeks plaatsgevonden van diverse orkesten van de vereniging. Dit waren cadeautjes voor de leden, ze mochten sinds bijna twee jaar weer optreden. Het was ook een mooi cadeautje voor het publiek, want het waren gratis concerten met een divers karakter.
Op 14 mei staat de Play In gepland. Een Play In is een gezellige muziekdag, waarop in dit geval leden uit de verschillende orkesten die Harmonievereniging Barendrecht rijk is, één groot orkest vormen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Frank Hendriks, repeteert meerdere keren gedurende de dag en sluit de dag af met een wederom gratis concertje.
Iedereen is welkom om aanwezig te zijn bij het concert, aanvang 16 uur in 't Trefpunt, Dr Kuyperstraat 4.


Contactbijeenkomst PCOB

BARENDRECHT - In de Dorpskerk op 10 mei tussen 14 en 16.30 uur vindt een contactbijeenkomst van de PCOB plaats.  Nico Rasch geeft hier een inleiding over het leven en werk van Johannes de Heer. Hij was een evangelist die aan de wieg stond van de NCRV. Theologisch was hij verwant aan het methodisme maar hij bleef lid van de Nederlandse Hervormde kerk. In veel gemeenten wordt nog steeds uit de Zangbundel Johannes de Heer gezongen.