Gratis klepbeweging

"In de gepolariseerde politiek van Barendrecht wordt wel eens vergeten waar we het over eens kunnen worden.
De reacties op het behalen van 20 van de 29 zetels door de EVB waren soms ronduit zuur. Ik heb niet voor de EVB gestemd, maar realiseer me dat een ruime meerderheid van de Barendrechters dat wel deed. Dan past bescheidenheid door de partijen en kiezers die verloren hebben, èn felicitaties aan de winnaar.
Een van de standpunten van de EVB is dat er een logisch milieubeleid moet zijn. Een kleine tien jaar geleden heb ik Afval Loont bezocht in Nootdorp en bracht dit onder de aandacht van de politiek in Barendrecht. Op dat moment stond nascheiding in de kinderschoenen en ik was blij dat Afval Loont in Barendrecht actief werd.
Maar de techniek staat niet stil en intussen levert nascheiding betere scheiding op dan met de hand. Dat leidde tot het huidige afvalinzamelingssysteem. De invoering ervan ervoer ik als chaotisch. In vele stappen is het systeem nu ingevoerd en nu zit Barendrecht in de top 10 gemeenten voor afvalscheiding.
Blijven we zo goed scheiden als er geen directe kosten meer zijn? De totale kosten betalen we uiteindelijk als burgers in de jaarlijkse afvalstoffenheffing. Door enkele dubbeltjes per klepbeweging te betalen, komt dit bedrag in mindering op de jaarlijkse afrekening.
Is er een compromis mogelijk, bijvoorbeeld door de kosten te verlagen naar € 0,50 of € 0,25 per klepbeweging? Dan houden we onze mooie plaats in de top tien vast."

Charles van Orlé,
Barendrecht


Bijna ongeluk

"Vrijdag 6 mei om 8.15 was ik op de fiets onderweg naar de sportschool. Bij het verlaten van de Middeldijk (waarbij je wat meer snelheid krijgt) naderde ik de kruising met de Zuidersingel. Ik weet, dat dit een gevaarlijke kruising is, omdat hier ook verkeer vanaf de rotonde de Zuidersingel op komt.
De situatie overziend zag ik, dat een aankomende auto niet van plan was te stoppen voor de haaientanden bij de overgang van het fietspad. Ik moest dus vol in de remmen en kwam vlak voor de kruising tot stilstand en pas toen merkte de bestuurder mij op en ook hij ging vol in de remmen. Toen ik tot stilstand was gekomen verloor ik mijn evenwicht en viel om. Meteen vlogen 2 dames uit auto’s om te kijken of zij mij konden helpen. Gelukkig kwam ik met de schrik vrij en alleen een gevoelige pols en de benen waren nog even zweverig bij het wegfietsen.
Ik wil de betrokken dames bedanken voor hun hulpvaardigheid. Tegen de bestuurder zou ik willen zeggen kijk voortaan beter uit en anticipeer bij het autorijden.
Dames nog bedankt."

Wim Willemsen,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam. Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Diaconaal Fonds

BARENDRECHT - De Stichting Diaconaal Fonds voor Bijzondere Noden Barendrecht is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Barendrecht. Het Fonds wil alle Barendrechtse gezinnen en alleenstaanden met een laag besteedbaar inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn.
diaconaalfondsbarendrecht.nl