EVB trakteert op ijsjes

BARENDRECHT - Op zaterdag 14 mei wil Echt voor Barendrecht haar kiezers bedanken voor de overwinning tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.
Vier jaar geleden werd dat gedaan met een ‘thank you tour’, waarbij de wijk Waterkant werd bezocht omdat procentueel daar de meeste stemmen werden behaald. Dit keer doet EVB het anders.
Op zaterdag vanaf 13 uur staat zowel op het Middeldijkerplein als op het plein bij het gemeentehuis een ijscobar bemenst met EVB’ers om haar kiezers op een heerlijk ijsje afkomstig van uiteraard een lokale ijssalon te trakteren en hen te bedanken voor hun steun.

Benoeming wethouders

BARENDRECHT - Miranda de Hoop treedt als vierde wethouder toe tot het Barendrechtse college. Ze is projectleider jeugdzorg bij de gemeente Rotterdam.
Vandaag, donderdag 12 mei, besluit de gemeenteraad over de benoeming van de twee resterende wethouders. De wethouders Dirk Vermaat en Lennart van der Linden zijn al geïnstalleerd. Nu gaat het om de installatie van Margo Stolk (EVB) en Miranda de Hoop (voor zover bekend partijloos).
Burgemeester Govert Veldhuijzen schrijft aan de gemeenteraad dat bureau Berenschot onderzoek heeft gedaan naar de wethouderskandidaten. Daaruit zijn geen beletselen naar voren gekomen.
Margo Stolk heeft (evenals haar collega's Van der Linden en Vermaat) beloofd zich neer te leggen bij de uitspraak van de rechter in de zaak die EVB heeft aangespannen tegen het college. Het gaat daarbij om de anonieme aanklachtdie tijdens de vorige raadsperiode is ingediend tegen Lennart van der Linden.

Miranda de Hoop woont niet in Barendrecht, maar wil zich hier wel vestigen.