De Schaatsbaan is vermald.
De Schaatsbaan is vermald. Foto:

Brandweer wil sneller naar Stationstuinen

Vervolg van de voorpagina

In hun brief aan het college wijzen de raadsleden ook op de aanrijroute naar bedrijventerrein Dierenstein en de toekomstige woningen in de Stationstuinen.

“Indien de route over het parkeerdek van het station wordt genomen, kost dat veel meer tijd dan wanneer het fietspad aan de Gebroken Meeldijk onder het station als calamiteitendoorgang zou worden ingericht. Volgens de brandweer scheelt dat maar liefst twee minuten. In noodsituaties is dit zeer kostbare tijd”, stellen Jonathan Vrijman en Hans Heiden. Ze vragen het college om te onderzoeken of het fietspad onder het station (in de Gebroken Meeldijk) zo kan worden aangepast, dat ze brandweer hiervan gebruik kan maken. Het fietspad in de tunnel zou verlaagd moeten worden om de doorgang geschikt te maken voor de brandweer. Als dit niet mogelijk is, willen de raadsleden weten welk alternatief er is.
Tenslotte maakt men zich bij de brandweer zorgen over de deelscooters die her en der rond de kazerne geparkeerd worden.

De brandweer zou graag meer overleggen met de gemeente over knelpunten als aanrijtijden, communicatie, bereikbaarheid en geplande werkzaamheden. De raadsleden van EVB willen weten of het college hiertoe bereid is.