(foto: Cees Bakker)
(foto: Cees Bakker) Foto:

Barendrecht laat winst glippen

BARENDRECHT – BVV Barendrecht heeft zaterdag verzuimd op te rukken naar de zo belangrijke plek vier in de Derde Divisie, de positie die mogelijk recht geeft op de nacompetitie. De rood-witten leken in Hoornaar, bij Stedoco, op weg naar een zege, maar vlak voor tijd werd het toch nog 2-2.
Een domper voor de ploeg van trainer Richard Elzinga, die nog vijf wedstrijden te gaan heeft.
Barendrecht weet wat het daarin te doen staat, eindigen in de subtop en dan hopen dat er achter de kampioen en periodetitelwinnaars nog een plekje overschiet om kans te maken op het toetje voor eventuele promotie.
De eerste kans was zaterdag voor spits Bart Deprez, hij stuitte op de keeper. Ook Romano van de Stoep kwam in kansrijke positie, maar weer redde de doelman van Stedoco.
Barendrecht mazzelde toen de thuisploeg rond het half uur de lat raakte. In de tegenstoot was het wel raak. Deprez prikte de 0-1 binnen.
Na de rust een wisselend spelbeeld, met mogelijkheden voor beide ploegen. Met nog een kwartier te gaan stuurde Stedoco-trainer Frans Adelaar twee verse krachten het veld in. Een van hen, spits Olivier Pilon, maakte al gauw de 1-1. Invaller Anass Masrhalmi zorgde voor 1-2. Barendrecht telde af naar het einde en de winst, totdat het drie minuten voor tijd toch weer fout liep. Steven Edwards maakte de gelijkmaker, 2-2. De Barendrechters baalden en beseften dat ze twee punten hadden laten liggen.
Barendrecht zakt naar de zevende plaats in de Derde Divisie, maar houdt plek vier in het vizier.