Heerjansdam speelde thuis tegen Neptunus-Schiebroek.
Heerjansdam speelde thuis tegen Neptunus-Schiebroek. Foto:

Zwak spelend Heerjansdam wint toch

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag op de Molenwei tegen Neptunus-Schiebroek en won (nauwelijks verdiend) met 1-0.
Al zitten er in de competitie dit soort wedstrijden bij en het is dikwijls ook andersom geweest: onnodig puntenverlies. Wat uiteindelijk het meest zal blijven hangen is het optreden van keeper Tim van Engelenburg. Hij werd ‘man of the match' door bij een 0-0 stand een penalty te stoppen en bij een 1-0 voorsprong de gelijkmaker voorkwam.
Heerjansdam begon nog wel aardig, Railey Martijn testte keeper Cas Roosendaal met een afstandsschot en voor de gasten probeerde even later Stefan van Diest hetzelfde.
Snel na de rust scoorde Heerjansdam. Zij het met de nodige mazzel. Na een hoekschop van Richard Clement viel de bal voor de voeten van Antonio Ilic en die schoot, via een verdediger, raak: 1-0. Tien minuten later had het aandringende Neptunus-Schiebroek pech, met een kopbal tegen de lat (Stefan van Diest). In de 79e minuut moest van Engelenburg met succes ingrijpen toen Andy Furtado Diaz zich vrij speelde en ook nu was de jonge doelman goed bij de les, want hij redde fraai.
Neptunus-Schiebroek bleef jagen op de gelijkmaker, die in de blessuretijd bijna viel. Mariano de Groot kopte in goede positie, tot opluchting van alle Heerjansdammers, over het doel.