Het kampioensteam van Kaasbest.
Het kampioensteam van Kaasbest. Foto:

Kaasbest kampioen

BARENDRECHT - De beslissing wie er nu kampioen wordt van de divisie 2 zaalvoetbal Barendrecht is op de voorlaatste speeldag gevallen.
Het team Kaasbest is dit jaar de terechte winnaar. In een nek aan nek race met het team Kippie werd in een onderling duel het benodigde punt behaald.
Volgend seizoen is er weer een nieuwe competitie. Wie belangstelling heeft kan een mail sturen naar bvvzaalvoetbal@gmail.com of bel naar Niek Haerkens (06-51593603).

Smitshoek verliest

BARENDRECHT - Smitshoek was zaterdag niet opgewassen tegen ARC. In een matige wedstrijd had ARC in de tweede helft genoeg aan twee snelle aanvallen om de 2-0 eindstand te bepalen.

ARC, winnaar van de 2e periode en op 3 punten van de koplopers, begint fel aan de wedstrijd. Het zet hoog druk en dwingt Smitshoek ver terug op eigen helft.
De gastheren hebben wel het beste van het spel, maar Smitshoek komt nauwelijks in de problemen. In de 12e min. een afstandsschot dat gedragen door de wind met een boog binnen kan vallen, maar Michael Fabrie tikt over. Dat leek gevaarlijker dan het was.
Smitshoek houdt het in de eerste helft simpel tegen maar kan zelf totaal geen vuist maken. De spaarzame aanvallen stranden al voor het tot echte kansen kan komen.

Begin tweede helft komt Emilio Samsey voor Gabri de Rover. Smitshoek begint goed met meer aanvallende intenties. Maar al na een paar minuten laat de verdediging een zee van ruimte voor de linksbuiten van ARC die ongehinderd kan opkomen en voorzetten. Voor de goal staat de spits geheel vrij en hij kan simpel de 1-0 inkoppen.

Amper twee minuten later komt Smitshoek goed weg als ARC een corner neemt en de paal redding brengt op het schot dat volgt.
In de 55e minuut de enige echte kans van Smitshoek. Joey Kleijn kan een paar meter buiten de zestien aannemen, draaien en een vlammend schot afleveren dat door de keeper met moeite tot corner kan worden getikt.
Twee minuten later is er al de beslissing bij een snelle uitbraak van ARC, staat het achterin bij Smitshoek niet goed en maakt de thuisploeg 2-0.
Trainer De Koning probeert het nog met wat omzettingen en wissels maar het tij kan niet gekeerd worden.
Door de nederlaag zakt Smitshoek naar de 8e plaats op de ranglijst.

TC Barrhopoort houdt Brielsemeertocht

BARENDRECHT - Op zondag 22 mei houdt fietsvereniging TC Barrhopoort een fietstoertocht onder de rook van Rotterdam. Iedereen is welkom bij deze tocht, lid of geen lid, racefiets of niet. Vanaf het clubhuis kunnen de deelnemers kiezen tussen twee routes. De 75 kilometer maakt een mooie lus naar Zuidland langs de Bernisse. De route van 125 kilometer gaat door naar Oostvoorne en maakt een extra lus langs het slufterdepot op de Maasvlakte.

Startlocatie is het clubhuis op Sportpark de Doorbraak aan de Zuider Carnisseweg 103 in Barendrecht. Er kan gestart worden tussen 8 en 9 uur voor de 125 km en tussen 8 en 10 uur voor de kortere afstand. De kosten zijn 3 euro voor NTFU leden en 5 euro voor niet-NTFU leden voor de 75 km. Voor de lange route komt hier nog 1 euro bij.

De routes zijn volledig uitgepijld met bordjes. Inschrijven voor de tocht kan in het clubhuis. Er is geen voorinschrijving. Alle informatie is ook te vinden op
Voor vragen kan een mailtje gestuurd worden naar info@barrhopoort.nl.