Het nieuwe zwembad in Louny . (Foto: Ladislav Bába)
Het nieuwe zwembad in Louny . (Foto: Ladislav Bába) Foto:

Eindelijk weer een bezoek aan Louny

BARENDRECHT - Vorige week heeft de delegatie van de Stichting Stedenband voor het eerst sinds lange tijd weer een bezoek aan Louny gebracht.

In februari 2019 was het laatste bezoek van leerlingen van Portus Groene Hart. Daarna stopte de uitwisselingen door corona. Vele bekenden in Louny werden bezocht. “Het weerzien was hartverwarmend. De mensen waren blij om weer mensen uit Barendrecht te zien”, vertelt Arie Kooijman.
“Een bezoek aan Pavel Janda, de burgemeester. mocht er niet aan ontbreken. We brachten de groeten over van onze burgemeester Govert Veldhuijzen. Pavel Janda vertelde trots over het nieuwe zwembad dat een architectuurprijs heeft gewonnen en het nieuwe archief. We spraken ook over de gestegen bouwkosten voor huizen, de verkiezingen in september en de coronaperiode.”
Het nieuwe archief werd ook door de Barendrechters bezocht. Met het nieuwe gebouw is het archief van de middeleeuwen in de toekomst terecht gekomen.
Hartverwarmend was de Karl Raise run. Een loop van 14 kilometer, die al 31 jaar plaats vindt. Aan de run namen ook Nederlandse rolstoelatleten en handbikers deel. Een zelfs voor de 25e keer. Ze vertelde graag naar Louny te komen vanwege de warme ontvangst en de gezelligheid. Tijdens het bezoek werd ook gesproken over activiteiten die in 2023 gaan plaatsvinden.