Organisatie DorpskernFair boos op gemeente

BARENDRECHT – De Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (Sedob) houdt dit jaar geen DorpskernFair Zomereditie, de opvolger van het ZomerFeest. Dat heeft te maken met de houding van de gemeente tegenover Sedob, schrijft het bestuur in een brief aan het college en de gemeenteraad.
In Sedob wordt samengewerkt door de Dorpskerk, Harmonievereniging Barendrecht, Historische Vereniging Barendrecht en de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht.
Sedob had tijdig aan de gemeente laten weten dat op zaterdag 25 juni de DorpskernFair gehouden zou worden. Dit is door de gemeente geplaatst op de evenementenkalender.
Sedob zegt verbijsterd te zijn dat er nu op dezelfde datum toestemming is gegeven voor Picknick in het Park. “Dit is een groot commercieel evenement dat plaatsvindt op een steenworp van de Oude Dorpskern. Twee evenementen succesvol organiseren in Barendrecht op dezelfde dag is ons inziens niet haalbaar. Het bevreemdt Sedob dan ook dat hierover vanuit de gemeente geen contact is geweest om een en ander tijdig af te stemmen of op z’n minst ons te informeren over deze conflicterende planning”, schrijft het bestuur.
Daarnaast bleek bij het indienen van een subsidieverzoek voor dit jaar, dat de gemeente de subsidie aan Sedob gaat verminderen. Vanaf 2024 wordt er geen subsidie meer gegeven. In oktober 2020 heeft Sedob bezwaar gemaakt tegen het afbouwen van de subsidie. Daarop zou vanuit het college contact worden opgenomen met de organisatie. Maar dat is nooit gebeurd.
Sedob geeft per feest 10.000 euro uit. De gemeente droeg 2500 euro bij. Het wegvallen van deze bijdrage komt op een lastig moment, omdat bedrijven door de gevolgen van corona terughoudend zijn met sponsoring. Sedob vraagt daarom een de raad en het college om het besluit over de subsidie te herzien.


Voedselbank

Wie maandelijks tekort komt voor eten en drinken, kan contact opnemen met de voedselbank.
voedselbankbarendrecht.nl