Caprice Pronk.
Caprice Pronk. Foto:

Nieuwe docenten bij CultuurLocaal

BARENDRECHT - Sinds jaar en dag krijgen Barendrechtse kinderen tot 6 jaar muziekles van Annemarie Rijkée. Zij heeft zich ontwikkeld tot dé Muziek op Schoot docente van Barendrecht. Vele generaties kinderen kwamen ieder jaar weer terug om bij Annemarie Muziek op Schoot, Muziek voor Peuters of Muziek voor Kleuters te doen. Nu is het tijd voor Annemarie om een stapje terug te doen. Vanaf het komend seizoen geeft ze geen lessen meer.

“Annemarie was een vaste waarde bij ons”, aldus coördinator Hanneke Meijer. “Het is geweldig hoe ze elke keer weer iets leuks wist te verzinnen voor de kinderen om muziek mee te maken. We gaan haar enorm missen!”
Om geen gat te laten ontstaan in het lesaanbod heeft CultuurLocaal  twee jonge docenten aangetrokken voor de muzieklessen aan de jongste kinderen.

Carolien Arts is opgeleid als Docent Muziek aan het Rotterdams Conservatorium en werkt als muziekdocente in de provincie Zuid-Holland. “Op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door muziek en op mijn tiende ontdekte ik mijn interesse voor de harp. Later heb ik van mijn passie voor muziek mijn werk kunnen maken.”
Caprice Pronk heeft een klassieke opleiding gevolgd aan de Schumann Akademie in Zwolle. Al tijdens haar studie is ze pianolessen gaan geven, ook aan kleuters. “Toen al merkte ik dat ik het ontzettend leuk vind om met kleine kinderen te werken.”, Naast piano speelt Caprice ook blokfluit en ukelele. Ze schrijft en zingt ook kinderliedjes.

Op woensdag 22 juni geeft Carolien Arts een gratis kennismakingsproefles MoS en MmP in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Muziek op Schoot start om 10 uur; Muziek met Peuters start om 11 uur. Aanmelden voor de proefles is niet nodig.
Vanaf september gaan Carolien en Caprice lessen Muziek op Schoot (MoS) en Muziek met Peuters (MmP) geven op woensdag- en zaterdagochtend. Kinderen van 6 maanden tot 4 jaar kunnen samen met een (groot)ouder deelnemen aan deze lessen.
www.cultuurlocaal.nl


Lopers brengen Vrijheidsvuur

BARENDRECHT - Voor bijna honderd mensen startte Bevrijdingsdag 2022 met een Vrijheidsontbijt en een concert. Dit was een initiatief van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (Sedob). In de Dorpskerk werd onder het ontbijt gepraat over de betekenis van vrijheid. Het ontbijt werd muzikaal begeleid door Swing the Mood met muziek uit de jaren veertig. Leerlingen van Portus Groene Hart verzorgden de bediening. Verschillende sponsors maakten het ontbijt mogelijk.
Om 10 uur werden in de Dorpsstraat de lopers van Roparunteam 315 BaRunDrecht verwelkomd. Zij hadden om middernacht het Vrijheidsvuur opgehaald in Wageningen. Burgemeester Veldhuijzen en kinderburgemeester Demi Kroonen namen de fakkel in ontvangst. Ze ontstaken hiermee het Vrijheidsvuur bij het monument. Inmiddels was in de kerk het ontbijt opgeruimd en was de zaal klaar voor het Bevrijdingsconcert van het Dagorkest van Harmonievereniging Barendrecht.
De werkgroep Vier5 mei van Sedob kreeg veel complimenten voor het organiseren van deze start van Bevrijdingsdag.

Het Vrijheidsvuur wordt overhandigd aan de burgemeester en de kinderburgemeester.