EVB niet akkoord met plan voor dure woningen

BARENDRECHT - Echt voor Barendrecht (EVB) heeft in de commissie Ruimte vergadering van dinsdag een streep gezet door een plan van het oude college voor 11 nieuwe dure woningen aan de Middeldijk. Deze patiowoningen moesten tussen de 500.000 en 650.000 euro kosten. Volgens EVB is de tijd voorbij dat er in Barendrecht alleen dure koopwoningen worden gebouwd. De partij heeft het nieuwe college van B&W gevraagd om met een aangepast plan te komen voor betaalbare woningen.

Raadslid Roeland Bol (EVB): “Er moeten in Barendrecht nieuwe woningen komen voor de politieagent, de verpleegkundige of de leraar. Projectontwikkelaars moeten daarom een stuk creatiever worden en met plannen komen voor betaalbare woningen. Wij dagen ze uit met nieuwe voorstellen te komen en na te denken over andere manieren van bouwen die wel betaalbaar zijn.”


Alzheimer Café mei:
dementie en humor

BARENDRECHT- Het Alzheimer Café van mei heeft een bijzonder onderwerp: dementie en humor. “Valt er iets te lachen dan? Is het zo leuk om te maken te hebben met dementie? Nee zeker niet, maar in elk mensenleven komt humor voor en humor maakt het vaak mogelijk de dingen anders te zien en te doen”, lichten de organisatoren toe.

In het Alzheimer Café van 18 mei is te gast: Robert Bloemhoff. Hij is muziektherapeut en huisclown bij Laurens. Robert vertelt over zijn werk en waarom humor nu precies zo belangrijk is. Ook geeft hij tips hoe humor in de thuissituatie te gebruiken is, voor mensen die zorgen voor iemand met dementie. 

Natuurlijk brengt Robert zijn muziekinstrument mee. Het belooft een leerzame avond te worden, vol humor en muziek.

Aanvang 19.30 uur in Bibliotheek ’t Plein, Middeldijkerplein 248. Aanmelden: (niet verplicht) via m.burger@kijkopwelzijn.nl of telefonisch op 0180 691 800