Expositie over Hooimeijer

BARENDRECHT - In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is een expositie te zien over de historie van A. Hooimeijer & Zonen.
Tijdens de expositie is een documentaire te zien over de fabriek. Daarbij is gebruikt gemaakt van archiefmateriaal van de familie Hooimeijer. "We hebben een aantal unieke objecten in bruikleen zoals historische foto's, een marmeren plaquette die door het personeel in 1939 werd aangeboden. Ook is er een historische carrousel foto presentatie over de beschuitfabriek”, vertelt bestuurslid Roelof Roomer.
De openingstijden: zaterdag 14 mei van 13 tot 16 uur en zaterdag 21 mei van 13 tot 16 uur. De toegang is gratis.
De Historische Vereniging Barendrecht is gevestigd aan de Dorpsstraat 150-150a.
historischbarendrecht.nl

Play In bij harmonie

BARENDRECHT - Op zaterdag 14 mei vindt in het kader van het 100-jarig jubileum van Harmonievereniging Barendrecht een Play In in 't Trefpunt. Aanvang 16 uur.
Het is een gezellige muziekdag, waarop in dit geval leden uit de verschillende orkesten die Harmonievereniging Barendrecht rijk is, één groot orkest vormen. Het orkest staat onder leiding van dirigent Frank Hendriks, repeteert meerdere keren gedurende de dag en sluit de dag af met een wederom gratis concertje.