Het vertrek van de duiven vrijdagochtend vanaf de Bongerd.
Het vertrek van de duiven vrijdagochtend vanaf de Bongerd. Foto:

Uitslag Duivensport

BARENDRECHT – Vijftig kilometer ten Noorden van Parijs, in het plaatsje Pont Saint Max , gingen zaterdag 35.000 Zuid-Hollandse duiven los om 8.15 uur met zonnig , 14-22 graden half bewolkt weer en wzw-wind -3,waarvan 3762 uit de Hoeksche Waard en 589 van Barendrecht e.o.

Goud, zilver , brons 1e -2e -3e prijs was voor het tophok in vorm van P. van Gelder in de Hoeksche Waard was dat goed ook voor de eerste prijs. Hij had ook de snelste duiven van Rayon Midden en Rayon West. “Hij is niet voor niks al jarenlang onze eerste Generale Kampioen”, weet men bij de vereniging.

Deze wedstrijden met duiven zijn behalve snelheid ook belangrijk hoe de navigatie van de duiven is. De duif die het hardste vliegt en de juiste lijn aanhoudt naar waar zijn hok staat en niet te veel afwijkt van de meest rechte vlieglijn naar het hok, die maakt de hoogste snelheid. Dit keer was dat bijna 90 kilometer per uur.


Reünie VV Rhoon

REGIO - Vanwege het 75-jarig bestaan organiseert v.v. Rhoon een reünie voor oud-leden, -voetballers, -trainers en vrijwilligers op zaterdag 4 juni van 16 tot 19 uur. Registreer met toegangsbewijs via
www.vvrhoon-historie.nl