Scherpenzeel ging er in Smitshoek met de punten vandoor.
Scherpenzeel ging er in Smitshoek met de punten vandoor. Foto:

Ongeïnspireerd Smitshoek verliest

BARENDRECHT – VV Smitshoek startte de wedstrijd tegen Scherpenzeel met 40 punten en Scherpenzeel met 29 punten. Scherpenzeel had dus nog punten nodig om weg te blijven van de 14e plaats die de blauw-witten zou dwingen tot het spelen van de nacompetitie om degradatie naar de 1e klasse te voorkomen.

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, Smitshoek verscheen een aantal maal voor de goal van Stef Brummel, maar kwam niet tot scoren.
Na rust kwam Smitshoek al snel op een 1-0 voorsprong. Een strakke voorzet van Nino Urban werd door Guyon Fernandez onhoudbaar achter Stef Brummel gekopt.
De oranje-zwarten dachten dat de wedstrijd met 1-0 gespeeld was, maar daar dachten de mannen van Jurgen Schefczyk anders over. Onder aanvoering van Soufiane Laghmouchi werd de aanval gezocht. In de 62e minuut werkte Lagmouchi een voorzet van Tevfik Ceyar achter de touwen en 10 minuten later stuurde “Souffie” Ismael Ouaddouh weg, de voorzet van de Scherpenzeel-captain werd hard ingekopt door Arwin van Soest.
Enkele minuten later was het weer Soufiane Laghmouchi die Termijn wist te verschalken. Zo zetten de blauw-witten de wedstrijd in 15 minuten volledig naar hun hand, 1-3. Smitshoek hapte naar adem en kon het tempo van Scherpenzeel in die fase niet bijhouden. Sean Verburg was met een omhaal dichtbij de aansluiting, maar na een snelle omschakeling van Scherpenzeel schoot captain Ismael Ouaddouh de 1-4 op het bord.

‘Topweek’ voor Heerjansdam

HEERJANSDAM – VV Heerjansdam heeft een ‘topweek’ (van acht dagen) achter de rug. Zaterdag 7 mei: 1-0 winst tegen Neptunus-Schiebroek, dinsdag 10 mei: 0-2 winst bij Papendrecht en afgelopen zaterdag 3-0 winst (op de Molenwei) tegen Oranje Wit. Negen punten dus en geen doelpunt tegen.

Topschutter in die serie wedstrijden was Gert Jan Plaizier, die tegen Papendrecht twee keer scoorde en ook tegen Oranje Wit twee keer het net vond en daarmee zijn competitietotaal op 12 bracht.
De overwinning op de Dordtenaren, was eigenlijk een simpele omdat de thuisclub heer en meester was. Terwijl de Dordtse ploeg, een paar dagen eerder, een knap resultaat haalde bij Nieuwenhoorn (1-1) dat op de tweede plaats staat in de 1e klasse B.
Heerjansdam kwam in de zesde minuut op voorsprong, na een prachtige aanval, die Railey Martijn opzette, met een schitterende pass op Jarno Visser, die vervolgens Gert Jan Plaizier bij de 1e paal vond en daar binnenschoot: 1-0.
Een kwartier later ‘stak' Richard Clement de bal op Plaizier en schoot vervolgens de 2-0 in.
Ook na de rust bleef Heerjansdam de wedstrijd domineren, Visser schoot hard, voorlangs het doel, Luke Homan kopte rakelings naast het doel en Visser zag van Vuuren redden, na een hard schot. In de 62e minuut dan eindelijk de 3-0. Lukas Valster kopte een voorzet bij Homan in de voeten en de middenvelder schoot onberispelijk raak. Het laatste half uur gebeurde er niet zo veel meer en het was tekenend dat de gasten in de blessuretijd pas een echte goede kans kregen. Maar invaller Mike Muijen zag zijn schot in de korte hoek, gestopt worden door keeper Oscar Roos.

De Molenwei, het terrein van VV Heerjansdam.