De ijskraam van EVB op het plein voor Het Kruispunt.
De ijskraam van EVB op het plein voor Het Kruispunt. Foto:

Echt voor Barendrecht trakteert op ijs

BARENDRECHT – Op het Middeldijkerplein en op de Middenbaan trakteerde Echt voor Barendrecht (EVB) zaterdagmiddag op ijs. Hiermee werden de kiezers bedankt voor hun steun, die twintig raadszetels opleverde.
Op het Middeldijkerplein stond lijsttrekker (en inmiddels wethouder) Lennart van der Linden zelf achter de kraam,
In het centrum stond de EVB-ijskraam aanvankelijk op het pleintje nabij de Hema. Daar was om 13 uur meteen volop belangstelling voor het ijs van Hemels. Ook oud-wethouder Nico Bults kwam langs. De kraam werd later verplaatst naar de stoep voor de voormalige EVB-winkel op de Middenbaan.
Er was keuze uit vanille, chocolade en mango. Op de Middenbaan kozen de meeste mensen voor het EVB-gele mango ijs.

“De bakken ijs zijn tot de bodem leeg gegaan en er zijn ruim 400 ijsjes geschept. Het was een groot succes”, zegt gemeenteraadslid Nicoline Blankenstein- van Heugten.


Margo Stolk en Miranda de Hoop
beëdigd tot wethouder

BARENDRECHT – Margo Stolk (EVB) en Miranda de Hoop (partijloos) zijn tijdens de extra gemeenteraadsvergadering van 12 mei beëdigd als wethouders. Ze maken daarmee het college compleet. Dat bestaat verder nog uit de wethouders Dirk Vermaat en Lennart van der Linden van de EVB en burgemeester Govert Veldhuijzen.
Margo Stolk was werkzaam als manager Dienstverlening bij de gemeente Nissewaard. Eerder werkte ze bij de gemeente Barendrecht. Miranda de Hoop was projectleider Gemeenschappelijke Regeling Jeugdzorg Rijnmond.
Beide wethouders kregen de stemmen van alle 26 aanwezige raadsleden. Miranda de Hoop woont niet in Barendrecht, maar is van plan zich hier te vestigen. De gemeenteraad verleent haar voor maximaal één jaar ontheffing van de eis dat zij in Barendrecht woonachtig moet zijn.
De EVB heeft drie wethouders binnen haar eigen fractie gevonden. Voor de post van wethouder Sociaal Domein heeft de gemeenteraad een externe sollicitatieprocedure in gang gezet. Uit de sollicitanten is Miranda de Hoop geselecteerd.

Verdeling portefeuilles
Burgemeester Govert Veldhuijzen is verantwoordelijk voor algemene bestuurlijke zaken, OOV, Brandweer, Intergemeentelijke samenwerking, Internationale betrekkingen, Kabinetszaken en Ondermijning.
Wethouder Lennart van der Linden heeft de portefeuille Financiën, Ruimtelijke Ordening, Recreatie, Integrale veiligheid, Milieu en Economie.
Onder de verantwoordelijk van wethouder Dirk Vermaat vallen Afval, Buitenruimte, Verkeer & Vervoer, Wijken en bewonersinitiatieven, Monumentenzorg, Volkshuisvesting en Dierenwelzijn.
Wethouder Margo Stolk is verantwoordelijk voor de BAR-organisatie, Communicatie en Dienstverlening, Onderwijs, Maatschappelijk vastgoed, Sport en Kunst- en cultuurevenementen.
Wethouder Miranda De Hoop gaat aan de slag met Zorg & Welzijn, Sociale Zaken en Volksgezondheid.

Miranda de Hoop en Margo Stolk na hun installatie als wethouder.