Nelline van Liere en Matthijs Breukhoven.
Nelline van Liere en Matthijs Breukhoven. Foto:

Orgel en blokfluit

BARENDRECHT - Op zaterdag 21 mei om 20 uur verzorgen blokfluitiste Nelline van Liere en organist Matthijs Breukhoven een concert in de Carnisse Haven. Tijdens dit concert zal Nelline op verschillende soorten blokfluiten spelen en Matthijs bespeelt zijn eigen klavecimbel en het orgel van de kerk.

De bezoekers kunnen genieten van muziek uit allerlei stijlperioden, te denken aan de Renaissance, Barok en de Romantiek. Componisten als Telemann en Bach komen zeker langs.

Nelline van Liere kreeg les van Peter de Clercq in het Zeeuwse Terneuzen. Vervolgens studeerde ze aan de HKU (Utrechts Conservatorium) blokfluit bij Heiko ter Schegget. In 2018 heeft ze deze studie met goed gevolg afgerond.

Matthijs Breukhoven studeerde Bachelor orgel bij Bas de Vroome en Ben van Oosten aan Codarts (Rotterdams Conservatorium) en vervolgens Master of Music bij Reitze Smits aan de HKU (Utrechts conservatorium). Hij is als organist verbonden aan de Oude kerk van Rotterdam Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam-Prins Alexander. Daarnaast is hij dirigent van drie koren.

Het concert is een initiatief van de commissie Cultuur Carnisse Haven. De toegang is gratis, uw vrije gift is welkom.

Carnisse Haven is gevestigd aan de Noordersingel 70.