DrumsAhead imponeert met verrassend optreden

BARENDRECHT – De jeugdgroep DrumsAhead van Harmonievereniging Barendrecht heeft zaterdag de eerste prijs behaald bij het HaFaBra Jeugdfestival van ToBe in Dordrecht.
Het festival wordt jaarlijkse georganiseerd voor jeugdorkesten uit de regio. Een vakjury beoordeelt het optreden. Dit jaar deden negen jeugdorkesten mee.
De vakjury van het festival heeft DrumsAhead uitgeroepen tot winnaar met het meest verrassende optreden. Stijn Kasius heeft met zijn wervelende vertolking van de Pink Panther op saxofoon de jury omver geblazen. Vanuit de coulissen kwam Stijn, gehuld in een heus Pink Panther pak, spelend het podium op. Hij heeft het stuk uit zijn hoofd gespeeld, op slagwerk ondersteund door de overige leden van de groep. De jury gaf aan zeer onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van de groep en de verrassende elementen in hun optreden.
Ook het JeugdOrkest heeft een mooi optreden neergezet. De jury was zeer positief over de drumsolo van Leon Eenhuizen op drumstel bij Radar Love. “Als je zo jong bent, en al zo goed kunt spelen, nou dan kom je er wel”, zei de jury. Ook Quinte Kuiper, op tenorsaxofoon, kon op lof rekenen van de jury.  

Zowel DrumsAhead, als het JeugdOrkest, gaan zich nu voorbereiden op het verenigingsconcert op zaterdag 18 juni in Sporthal de Driesprong. Harmonievereniging Barendrecht geeft die avond een jubileumconcert, waar alle groepen zichzelf zullen presenteren. De toegangskaarten gaan binnenkort in de verkoop.


Diaconaal Fonds

BARENDRECHT - De Stichting Diaconaal Fonds voor Bijzondere Noden Barendrecht (‘Fonds') is een initiatief van de gezamenlijke kerken in Barendrecht.
Het Fonds wil alle Barendrechtse gezinnen en alleenstaanden met een laag besteedbaar inkomen helpen, als zij plotseling worden geconfronteerd met een materieel of financieel probleem en de voorliggende voorzieningen niet toereikend zijn.
diaconaalfondsbarendrecht.nl