Concert Adora Strijkkwartet

BARENDRECHT - Stichting Barendrecht Klassiek organiseert, in samenwerking met de Stuurgroep Toekomst Dorpskerk, op zondag 29 mei, het op één na laatste concert van het seizoen 2021-2022

Het belooft een bijzonder concert te worden met muziek van Schubert, Beethoven en Piazzolla.
Het Adora strijkkwartet is een internationale groep, gevormd in Rotterdam, waarvan alle leden studeren aan Codarts, het conservatorium aldaar. Ze maakten hun debuut als strijkkwartet in maart 2022, in de Jurriaanse Zaal van het concertgebouw De Doelen, in het ‘talent break’ programma. Individueel hebben de leden in hun landen van herkomst al diverse prijzen gewonnen en masterclasses gevolgd. Ze willen graag hun ideeën over klassieke muziek delen met het publiek.

De begintijd voor het concert in de Hervormde Dorpskerk (Dorpsstraat 146, naast de watertoren) is 12 uur. Vanaf half 12 is er koffie.

De toegang is vrij, bijdragen na afloop zijn meer dan welkom.
barendrechtklassiek.nl  

Expositie over vlinders 

REGIO - Van 25 mei tot en met 10 juni verzorgt Stichting Natuurbeheer Waalbos een Vlindertentoonstelling in bezoekerscentrum de IJsvogel in Rijsoord.
Bij deze tentoonstelling is te zien welke dagvlinders in het Waalbos voorkomen, wanneer ze vliegen, hoe hun rupsen eruit zien en hoe ze herkend kunnen worden. Ook is te zien welke nectarplanten er zijn voor in de tuin en er zijn vlinderzoekkaarten te koop.

Op zondag 5 juni om 9 uur is er een vlinderexcursie waar men aan kan deelnemen en op donderdagavond 9 juni een minicursus vlinders herkennen.

De IJsvogel is open op woensdagmiddag, zaterdag en zondag. De excursie is gratis maar donatie wel welkom. De minicursus kost 15 euro (donateurs 10).
Aanmelden voor de excursie en de minicursus kan via
info@onswaalbos.nl