Ligbedden in de binnentuin van de thermen.
Ligbedden in de binnentuin van de thermen. Foto:

Thermen Barendrecht na verbouwing heropend

BARENDRECHT – Veel positieve reacties zaterdagochtend op totaal vernieuwde Thermen Barendrecht aan de Achterzeedijk.

Het wellnessresort maakt tegenwoordig deel uit van International Welness Resorts. De afgelopen maanden heeft er een verbouwing plaatsgevonden. Zaterdagochtend waren de buren welkom voor een rondleiding.
Van de uitnodiging werd door veel bewoners van de Achterzeedijk gebruik gemaakt. Ook wethouder (en buurman) Lennart van der Linden was aanwezig, Hij overhandigde vestigingsmanager Evert Hoogendoorn namens het college een boeket bloemen.
De buren werden in drie groepen rondgeleid door het complex. Ook ’s middags was er een rondleiding voor genodigden.

“Op 27 december hebben we de sleutel gekregen en zijn we aan de slag gegaan”, vertelt marketing manager Hester van den Bos – Nauta. “Het was in de basis al een ontzettend mooi wellnessresort. Wij hebben het in een heel ander jasje gestoken.”

Het thema ‘kunst’ komt op allerlei plaatsen in het complex terug. Er is een rustruimte met een grote afbeelding van de Nachtwacht op de muur. Eén van de saunaruimtes heeft afbeeldingen van Botticelli. In de kleine bibliotheek staat een hele reeks kunstboeken. 

“We serveren ook kunstwerkjes op het bord”, zegt Hester. Daarmee wijst ze op een belangrijk onderdeel waarmee Thermen Barendrecht zich wil onderscheiden van andere resorts. Chef Herman den Blijker traint het team dat hier in de keuken staat. Hij heeft de menukaart samengesteld.
“Het is voor Nederland dat een restaurant op dit niveau onderdeel is van een dagje wellness. Tijdens een dagje wellness is eten en drinken altijd een wezenlijk onderdeel, maar in dit resort neemt het restaurant een veel prominentere plek binnen het wellnessresort. Uitgebreid genieten van een 2- tot 5 gangen lunch of diner, een Champagne en Oesterbar, een Mocktail en Cocktail lounge. Dus het culinaire aspect zal een groter en belangrijker onderdeel zijn van de totale wellnessbeleving/dagje wellness.”
Culinair is het resort niet te vergelijken met het oude Thermen Barendrecht. Het aanbod aan behandelingen en rituelen is ook groter.
Het doel is om de gasten een ‘VIP-gevoel’ te geven. “Het moet echt een bijzonder dagje uit zijn”, zo omschrijft Hester de opzet. Dat begint al bij de aankomst. De gasten worden met een golfcar afgehaald op de parkeerplaats en naar de ingang gebracht. Daar worden ze in een ontvangstruimte verwelkomd en wordt met hen het programma van de dag doorgenomen. Arrangementen zijn er vanaf 60 euro. Door de inzet van de golfcar is er ook doorlopend toezicht op de parkeerplaats.

Bij Thermen Barendrecht werken nu 56 mensen. Er zijn nog vacatures.
Afgelopen week is Thermen Barendrecht twee dagen open geweest op proef. Daarbij werden honderd genodigden per dag ontvangen. Maandag gingen de deuren officieel open.
www.thermenbarendrecht.nl 

Wethouder Van der Linden (rechts) bracht bloemen mee.