(foto: Cees Bakker)
(foto: Cees Bakker) Foto:

Wisselvallig BVV laat steek vallen bij Ter Leede

BARENDRECHT – BVV Barendrecht lijkt te wisselvallig om nog aanspraak te kunnen (en mogen) maken op de nacompetitie en eventuele promotie naar de Tweede Divisie. De rood-witten verloren zaterdag in Sassenheim met 3-2 van Ter Leede. Voor de zoveelste keer dit seizoen ging het in de slotfase mis. Met nog drie wedstrijden te gaan in de Derde Divisie, heeft Barendrecht nog kansen, maar ze hebben het niet meer in eigen hand.
Spits Bart Deprez zette de ploeg van trainer Richard Elzinga op voorsprong, 0-1, maar al snel werd het gelijk. Noah Marti maakte er 1-1 van. Laagvlieger Ter Leede kwam vlak voor rust zelfs voor, dankzij een treffer van Thijs Haarman, 2-1.
Maar Barendrecht kwam weer terug. Een droge knal van Joey Jongman betekende de 2-2. Toen was er nog een ruim uur te gaan. De bezoekers zetten alles op alles om over Ter Leede heen te denderen, maar kreeg weer eens de deksel op de neus. In de slotfase was het niet Barendrecht, maar Ter Leede dat scoorde. Dirk Hoekstra zorgde voor de 3-2 en werd de matchwinner.

Barendrecht zakt naar de zesde plaats in de Derde Divisie, waardoor de nacompetitie verder uit beeld raakt.

Heerjansdam geklopt door Nieuwenhoorn

HEERJANSDAM - Heerjansdam speelde zaterdag uit tegen Nieuwenhoorn en verloor, teleurstellend, met 1-0. Het was voor beide teams een belangrijke wedstrijd in de strijd om een (vervangende) periode die door Nieuwenhoorn (voorlopig) in het voordeel werd beslist.

Heerjansdam had het lastig tegen een ploeg die wat beter en makkelijker combineerde en ook in de duels wat scherper was. Toch kregen de Dammers in deze wedstrijd een aantal kansen. In de 4e minuut schoot Jarno Visser hard voorlangs het doel en dat was even de laatste kans. In de 22e minuut moest keeper Oscar Roos van Heerjansdam knap redden, na een schot uit de draai van Melvin Winterberg. In de 38e minuut een gevaarlijk moment en kans voor Heerjansdam. Railey Martijn stuurde met een prachtige pass Luke Homan de diepte in en kon richting doel. Maar de middenvelder kwam in een te lastige hoek om keeper Mike Wijngaard te passeren. De bal belandde in het zijnet.
Even leek het erop dat de ploeg van trainer Jonathan Jonk na de rust beter in de wedstrijd kwam. Daarna trok Nieuwenhoorn het initiatief naar zich toe en scoorde Winterberg bij de eerste paal: 1-0. Het was de beste fase van de thuisclub en Roos voorkwam twee minuten later met een goede redding de 2-0 en deed dat in de 72e minuut nogmaals, na een vrije trap die door de doelman stijlvol uit de bovenhoek werd getikt.
In de slotfase probeerde Heerjansdam met ‘de moed der wanhoop' nog de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte niet.

Heerjansdam speelde thuis tegen Nieuwenhoorn.