Vitesse won op eigen veld van Juliana.
Vitesse won op eigen veld van Juliana. Foto:

Vitesse wint sleutelduel

BARENDRECHT - Voor de korfballers van Vitesse stond zaterdag een sleutelduel tegen het Brabantse Juliana op het programma. Er moest gewonnen worden om het degradatiespook definitief weg te jagen.
Op het druk bezochte en zonovergoten sportpark de Bongerd begon Vitesse messcherp aan de confrontatie. Na 20 minuten stond er een 11-2 stand op het fluorescerende scorebord en was de wedstrijd in feite al gespeeld.

De strak en uitstekend fluitende arbiter Coenraads hield de teugels strak wat geen verkeerde keuze was gezien de vele overtredinkjes in deze toch sportieve wedstrijd.
De rust kwam bij de stand 12-4 in Barendrechts voordeel met na de pauze een zelfde spelbeeld; een scherp Vitesse dat behalve aanvallend ook verdedigend weinig steken liet vallen. Met name Anne Luijendijk die ook al een goed zaalseizoen draaide, wist met de voor haar specifieke doorbraakballen haar tegenstander regelmatig tureluurs te draaien. En ook Femke Visser kon haar schutterscapaciteiten ruimschoots laten zien.
Goed om te zien dat Captain Dennis van der Pol weer terug is op zijn oude niveau na een slepende blessure. Met nog wat gallery play werd de einduitslag door invalster Maxime Jansen uiteindelijk op 24-11 gezet .
Al met al een zeer goed resultaat na een idem-dito wedstrijd waar voorafgaand toch wel met enige angst tegen aan werd gekeken. Een angst die totaal overbodig bleek.