School houdt fancy fair voor Oekraïne

BARENDRECHT – De Groen van Prinstererschool houdt vandaag, woensdag 25 mei, van 12.30 tot 13.30 uur een fancy fair ten bate van Oekraïne.
De fancy fair wordt georganiseerd met de groepen 6 tot en met 8 op de locatie Stellingmolen. Het geld dat wordt opgehaald gaat naar het Rode Kruis, ten bate van de actie: ‘Help de slachtoffers van het geweld in Oekraïne’.
“Zo willen we laten zien dat wij betrokken zijn en ons steentje bijdragen om de mensen in Oekraïne te helpen”, zegt een medewerker van de school.
Ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden zijn welkom om te komen kijken en iets te kopen. Bij de verkoop gaat het onder meer om boeken, speelgoed, zelfgebakken koekjes, plantjes. Er is geknutseld en daardoor zijn er mooie dingen te koop. Daarbij gaat het onder meer om beschilderde vriendschapsstenen en armbandjes.

Karin Buik gast Panorama Literama

BARENDRECHT - In het programma Panorama Literama op Exxact Barendrecht ontvangt presentator John Brosens op donderdag 26 mei tussen 20 en 21 uur Karin Buik, oprichter en eigenaar van Bureau Taalzinnig te Rotterdam.
Diverse uitgeverijen maken gebruik van haar diensten als redacteur bij de totstandkoming van romans en andere boeken. Karin heeft eerder gewerkt als boekverkoper en kent de literaire wereld op haar duimpje. Zij neemt ook in het kader van leesbevordering voor bibliotheken workshops en cursussen zowel jong publiek als volwassenen bij de hand om hen in de wereld van Het Boek te introduceren.
Het zijn nog steeds zware tijden voor de boekwinkels en dat gegeven komt in deze aflevering van Panorama Literama zeker aan de orde. Wat ook op het lijstje staat: ebooks en luisterboeken. Een vloek of een zegen? Hoe moet je als auteur, uitgever of boekhandelaar reageren op het veranderd koopgedrag van de consument?
Panorama Literama is elke vierde donderdag van de maand te beluisteren.