Popdienst ‘Stairway to Heaven’ in Bethelkerk

BARENDRECHT - Muziek van Elvis Presley en Johnny Cash klinkt niet elke zondag in de Bethelkerk. Wel op 29 mei als hier de popdienst ‘Stairway to Heaven’ wordt gehouden.

Aan de dienst wordt meegewerkt door de predikanten Piet van Die en Fred Omvlee. Piet van Die is bekend van diensten met muziek van Johnny Cash. In 2019 was er een druk bezochte Johnny Cash dienst in de Dorpskerk. Fred Omvlee houdt Elvis-diensten. Hij is één van de grondleggers van de Top2000 kerkdiensten, die tegenwoordig in het hele land gehouden worden.
Op basis van hun Johnny Cash en Elvis Presley kerkdiensten hebben Piet van Die en Fred Omvlee nu een popmuziek dienst samengesteld. Daarin komt ook muziek van andere artiesten langs, zoals Lou Reed, Bob Dylan en de Nederlandse Nick en Simon. De twee predikanten zijn op zoek naar links tussen popliedjes en geloof.

Voor de live muziek zorgt de band Rising Clouds, die vaak samen met Fred Omvlee optreedt
De popkerkdienst ‘Stairway to Heaven wordt op zondag 29 mei gehouden in de Bethelkerk. Aanvang 15.30 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte voor de onkosten. Na de popdienst is er in de grote zaal naast de kerk nog een afterparty.


Kunstroute in Albrandswaard

REGIO - In Albrandswaard wordt op 28 en 29 mei voor de 25ste maal de Kunst- en Atelierroute gehouden. Er zijn gastexposanten uitgenodigd en zal er op één locatie door alle kunstenaars één werk worden geëxposeerd in een overzichtstentoonstelling op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon.
Ook twee kunstenaars uit Barendrecht doen mee aan de Kunstroute. Het zijn Netty van Zetten en Mariëlla Peters.
Netty van Zetten exposeert als gastexposant op de locatie Essendijk 24 in Rhoon. Zij toont daar een aantal kleurrijke en fantasievol vormgegeven objecten van Epoxy.
Mariëlla Peters exposeert grafiek in De Villa aan de Albrandswaardsedijk 70.
www.kunstkring-albrands
waard.nl/nieuws