Het Doormanplein.
Het Doormanplein. Foto:

Reacties op terrassen Doormanplein

BARENDRECHT - Het verzoek van de horeca om terrassen te mogen plaatsen op het Doormanplein, leidt tot verschillende reacties.
In de gemeenteraad heeft Marcel van Prehn (D66) vragen gesteld over de manier waarop de twee bewonersverenigingen hierbij worden betrokken.
“Het college staat positief tegenover het verzoek van de horeca om het Doormanplein te gebruiken voor terrassen en wil hierover met de bewoners in gesprek. Wordt dit een mededeling aan de inwoners of hebben de inwoners nog inspraak?”, vraagt Marcel van Prehn. Hij wijst er op dat de rechter in 2017 een eerder genomen besluit om het plein autovrij te maken nietig heeft verklaard. “Niet eerder dan nadat een gedegen parkeeronderzoek heeft plaatsgevonden mag een nieuw besluit over het autovrij maken worden genomen. Is er een nieuw parkeeronderzoek bekend? Is er een verkeersbesluit over het autovrij maken genomen?”

Vereniging
De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht wil dat het Doormanplein niet helemaal wordt gevuld met terrassen. "Er is maar beperkt ruimte voor (uitbreiding van) terrassen want het plein moet ook beschikbaar blijven voor activiteiten als bijvoorbeeld Koningsdag en Roparun. En ook publiek voor de Dorpskerk en de Watertoren (trouwlocatie) moet tijdelijke parkeerruimte dichtbij de locatie kunnen vinden.”
De vereniging wil verder onder meer dat er aandacht blijft voor het tegengaan van overlast door uitgaande jeugd. Ook moet er parkeergelegenheid blijven voor de bewoners van het Doormanplein en van de Oude Haven.