De avondvierdaagse, hier op een foto uit 2016.
De avondvierdaagse, hier op een foto uit 2016. Foto:

Vragen over afgelasting

BARENDRECHT – De fractie van EVB vindt het jammer dat een aantal evenementen wordt afgelast. Gemeenteraadsleden Hans Heiden en Nicoline Blankenstein – van Heugten (beiden EVB) hebben het college vragen gesteld over het niet doorgaan van de DorpskernFair en de avondvierdaagse. Ook wijzen ze op zeeverkennersgroep Brandaen, die problemen heeft met het krijgen van een vergunning voor de 24-uursrace.

“Wat is de reden dat evenementen, die al jaren plaatsvinden in ons dorp, dit jaar meer problemen ervaren in het kader van de vergunningverlening?”, vragen ze. Ook willen ze weten hoe het kan dat er vergunning verleend voor Picknick in ’t Park, op de dag dat de DorpskernFair wordt gehouden. Dit laatste evenement stond al in de evenementenagenda van de gemeente.

De raadsleden vragen of het mogelijk is dat de avondvierdaagse toch wordt gehouden. Ook vragen ze het college om in gesprek te gaan met de stichting SEDOB (van onder meer de DorpskernFair) of de subsidie die afgebouwd wordt.


CDA: maak dossier over Van der Linden openbaar 

BARENDRECHT – CDA-fractievoorzitter Johan Lengkeek vraagt burgemeester Govert Vendhuijzen om de geheimhouding op te heffen op een dossier over wethouder Lennart van der Linden (EVB).

Naar aanleiding van publicaties op social media over de integriteit van Van der Linden heeft het CDA in april vragen gesteld aan het college. Die zijn beantwoord.

“De burgemeester heeft ten aanzien van deze kwestie geheimhouding opgelegd; dus ook voor de genoemde vragen en antwoorden. Deze geheimhouding is opgelegd aan alle fractievoorzitters. Door deze geheimhouding en de kwalificatie ‘privékwestie’ was het voor ons niet mogelijk om hier verder mee te gaan en dat was anders wel het geval geweest. Er waren nog steeds veel vragen niet beantwoord”, schrijft Lengkeek aan de burgemeester.

De website Follow The Money heft een verhaal gepubliceerd met de titel ‘De dubbele petten van Barendrechts machtigste politicus.’ Hierin wordt tot verbazing van Lengkeek Lennart van der Linden geciteerd over zijn band met het project Spring Houding Next Generation. Daar is hij inmiddels niet meer bij betrokken.

Johan Lengkeek vindt de uitlatingen van Van der Linden tegenover Follow The Money ‘eenzijdige informatie’. Daarom vraagt hij de burgemeester om de geheimhouding op het dossier op te heffen.


Hondenbelasting

BARENDRECHT – Er vindt in Barendrecht een huis-aan-huiscontrole plaats op hondenbezit. In Barendrecht zijn hondenbezitters namelijk verplicht om hondenbelasting te betalen, terwijl dit in buurgemeentes al geruime tijd niet meer hoeft. Aanleiding voor Echt voor Barendrecht (EVB) om bij het college van B&W te informeren wat er nu precies met deze belasting gedaan wordt.

Zo vraagt gemeenteraadslid Roeland Bol (EVB) hoeveel hondenbelasting er de afgelopen jaren niet naar het hondenbeleid is gegaan. Ook wil hij weten of er de afgelopen jaren ook blauwe hondenpoepbakjes zijn verwijderd vanwege het nieuwe afvalbeleid.

Bol informeert verder nog bij het college naar de mogelijkheden voor de verstrekking van gratis hondenpoepzakjes, meer controle op het schoonmaken en onderhoud van hondenvoorzieningen, meer uitlaatplaatsen en een nieuw groot losloopgebied voor honden.