Een vorige editie van de Doorkomst, nabij het gemeentehuis.
Een vorige editie van de Doorkomst, nabij het gemeentehuis. Foto:

Feest in Barendrecht tijdens Roparun

BARENDRECHT - Na een onderbreking van twee jaar komt de Roparun op Tweede Pinksterdag, maandag 6 juni, weer door Barendrecht. 

De verwachting is dat de 220 teams tussen 10 en 16.30 uur lopend en fietsend de gemeente passeren. De organisatie van de Doorkomst Barendrecht maakt er weer een feest van.

Op de volgende locaties worden de Roparunners extra feestelijk onthaald door de organisatie van de Doorkomst Barendrecht:
Op de Kruising Boezemweg/Stationsweg staat een mobile disco met DJ Dimitri.

Binnenlandse Baan ter hoogte van ’t Vlak: optreden van Shantykoor Barend Fox.

Op het plein voor het gemeentehuis is er een welkom door burgemeester en wethouders met presentatoren Jos Vis en Ed Verhage, gezellig horecaplein met hapjes en drankjes, kinderactiviteiten.

Oude Dorpskern
Voor Heuvelsteyn aan de Dorpsstraat: gevarieerde optredens van Harmonievereniging Barendrecht.
Het Meezingkoor, onder leiding van Elly Bezemer, staat met hun repertoire van bekende, meestal Nederlandstalige nummers altijd weer garant voor meezingende en meedeinende Roparunners en publiek. Het MeezingKoor zal het optreden om 11.30 uur starten met Nederlandstalige nummers. Na hun optreden zal de Big Band Barendrecht (BBB), onder leiding van Jeroen van der Hoff het stokje overnemen en zorgen voor een swingende sound voor renners en publiek. Daarna wisselen ze de optredens af met het MeeZingKoor en zal de BBB spelen tot de meeste lopers zijn langs gekomen.

Op het Doormanplein zorgt DJ Pascal Kusters voor de muziek en is er een horecaplein.

Hospice
Bij Hospice de Reiziger aan de Voordijk worden de lopers aangemoedigd door de vrijwilligers van de hospice. Er is muziek en voor de nodige energie wordt er snoep uitgedeeld aan de Roparunners.

Route
In 2020 en 2021 heeft corona een doorkomst van de Roparun door Barendrecht verhinderd. Deze keer vertrekken alle teams op zaterdag 4 juni vanaf evenementenlocatie Vliegveld Twenthe.
De noord- en zuidroute komen op maandag 6 juni samen op de kruising van het fietspad Boezemweg/Stationsweg. Ze vervolgen hun weg via de Stationsweg, de Binnenlandse Baan, het Binnenhof, de Dorpsstraat en de Voordijk richting de finish op de Coolsingel in Rotterdam.

Informatie
Kijk voor de route en meer informatie over het programma in Barendrecht op de website van de organisatie.
www.doorkomstbarendrecht.nl