Sinkholes

"De oprit bij Station Barendrecht is afgesloten. Oorzaak; sinkholes. 

Deze sinkholes duiken regelmatig op in de gemeente Barendrecht.
Tot in onze tuinen aan toe.
Tot 2 keer toe is bij mij in de achtertuin een grote tegel meer dan 50 cm. de grond ingezakt.

Carnisselande werd voorheen “het verdronken land” genoemd. En dat is te merken. Heel regelmatig moeten de tuinen worden opgehoogd. Hoe meer je dat doet echter, hoe sneller het zakt. Het totale grondpakket wordt immers steeds zwaarder. 

Enige jaren terug besloot de gemeente de Vederhaven te verhogen. Deze was ernstig verzakt. En wel zodanig dat door de ernstige verzakkingen, de rioleringsbuizen van de bewoners beschadigden. Met regelmaat stonden ontstoppingsdiensten voor de deur. Die zijn niet goedkoop. 

De gemeente Barendrecht is verantwoordelijk voor de staat van de straten. Door dat de gemeente heel lang heeft gewacht met ophogen, kwam men met het voorstel voor de bewoners de buizen te vervangen. Een aardige geste, echter waren deze wel voor rekening van de bewoners zelf. Ongeveer 300 euro per woning. 

geven niet alleen overlast, als je pech hebt zijn ze nog duur ook."

Ron Blokland,
Barendrecht


Kringloopwinkel

"Het fenomeen kringloopwinkel is ooit ontstaan vanuit de mooie sociale gedachte mensen te helpen die het minder hebben. Bij Opnieuw & Co in Barendrecht denken ze daar echter heel anders over.
Ik bracht er een oude motorhelm en schrok toen ik later de prijs zag, 40 euro! Geen 5 euro, of 10, maar 40!! Een buitenkleed zoals ik zelf nieuw kocht voor 25 euro hing er te koop voor 30. En zo vielen me nog meer dingen op. Ze halen er het onderste uit de kan.
Waar ik ook van schrok was de mededeling bij de kassa: alleen pinnen! Dat zou voor de veiligheid zijn. Bang dat iemand een greep doet uit de kassa? Hoe reëel is dat? Wanneer je contant geld krijgt van een bewindvoerder en ieder dubbeltje moet omdraaien mag je dus geen aankopen doen bij de kringloopwinkel. Het wordt je onmogelijk gemaakt. Ik noem dat uitsluiting, een vorm van discriminatie.
Geld is al lang geen ruilmiddel meer. Het is doel geworden en de kringloopwinkel een verdienmodel. En daar is weinig sociaals aan.

Gelukkig zijn er nog wat alternatieven en anders is daar altijd nog de vuilstort."

Anna van Leeuwen,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Aanmelden voor
nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van De Schakel. Elke donderdagochtend De Schakel en de best gelezen verhalen van de website in je postbus:

www.deschakelbarendrecht.nl/nieuwsbrief/aanmelden