Hema gaat verhuizen

BARENDRECHT – De vestiging van de Hema aan het Onderlangs gaat verhuizen. In het najaar wordt de vestiging verplaatst naar passage De Schalm, aan de andere kant van het centrum. Daar huurt Hema al een pand dat gebruikt wordt voor een outlet. Dit wordt omgebouwd tot een gewone Hema.

Streekmarkt Kleine Duiker

BARENDRECHT – Op woensdag 8 juni is er tussen 10 en 16 uur weer een streekmarkt op De Kleine Duiker.
Er zijn weer verschillende producten te koop uit de regio. Bezoekers doen er ook verstandig aan wat contant geld mee te nemen, niet alle kramen beschikken over de mogelijkheid om betalingen per pin te doen.

De Jonge beëdigd

REGIO - Tanja de Jonge (GL) is dinsdag beëdigd als wethouder van Dordrecht. De Jonge was de afgelopen periode wethouder in Barendrecht.

Cadeautje voor nieuwe inwoners

BARENDRECHT – De gemeenteraadsleden Hans Heiden en Nicoline Blankenstein – van Heugten (EVB) zijn er tijdens wijkbezoeken op aangesproken dat nieuwe inwoners in Barendrecht geen welkomstbrief of welkomstpakker krijgen. Ze vragen het college of dat klopt en (zo ja) waarom Barendrecht deze service niet biedt.
Ze vragen of het college een ‘welkomstinitiatief’ wil onderzoeken, eventueel samen met het bedrijfsleven. Ze denken aan een pakket dat informatie biedt, zoals een afvalkalender. Lokale ondernemers kunnen bijvoorbeeld kortingsbonnen toevoegen.