De jongens van ZPB zijn klaar voor de Final 6.
De jongens van ZPB zijn klaar voor de Final 6. Foto:

ZPB CJ1 naar Final 6 in Nijverdal

BARENDRECHT - Na een veelbewogen seizoen hebben de jongens van ZPB CJ1 onder leiding van Arjen Silvis en Peter de Nooijer zich zaterdag in Veenendaal, na de overwinning op VZC, officieel weten te plaatsen voor de Final 6 in Nijverdal.
"Al weken waren, de altijd in grote getale aanwezige ouders aan het rekenen geweest of we het wel zouden halen en hoeveel punten we nog moesten sprokkelen de laatste weken”, vertelt men bij ZPB. "Al met al waren we er van overtuigd dat de jongens het zouden halen, maar in het achterhoofd toch altijd even die twijfel. Hotels en campings werden toch maar vast geboekt in de omgeving van Nijverdal en gelukkig hoeven we deze dus niet te annuleren.”
Het seizoen met een mix van 2e-jaars C (Storm, Skye, Dominique en Merijn), 1e-jaars C (Roko, Dion, Daan, Kas en Tiago) en de vaste krachten uit de DG1 (Luuk, Benjamin, Ravi, Julian en Luka) begon voortvarend. De eerste wedstrijd ging verloren, maar de 3 wedstrijden die er op volgden werden gewonnen. En toen kwam de lockdown en werd er twee maanden niet gespeeld of getraind. Een kleine domper.
Gelukkig kon eind januari de competitie worden hervat. De eerste 5 wedstrijden verliepen moeizaam en er werden slechts 3 punten gehaald.
In april kwamen er nog 6 punten bij uit 4 wedstrijden. De laatste wedstrijd in april werd jammerlijk verloren uit tegen ZVL. Dit gaf waarschijnlijk wel de aanstoot tot het slotoffensief, want de daarop 6 competitiewedstrijden werden gewonnen. De ploeg werd vijfde in de eindstand. De gewonnen thuiswedstrijden tegen PSV en ZVL geven hoop op een succesvol weekend in Nijverdal.