Smitshoek had het weer moeilijk op eigen veld.
Smitshoek had het weer moeilijk op eigen veld. Foto:

Smitshoek verliest opnieuw thuiswedstrijd

BARENDRECHT - Het lukt Smitshoek niet meer om te winnen op eigen veld. Waar de ploeg van Edwin de Koning op basis van de uitwedstrijden bijna kampioen is, lukt het dus niet meer om de punten thuis te houden. Ook was dat tegen FC 's-Gravenzande het geval.
Smitshoek komt vlammend uit de kleedkamer als Bruins en Kleijn twee keer samen combineren, maar één keer kan Jurrian Jouvenaar keren en een nieuwe inzet vliegt over. Als een waarschuwingspoging van Twan van Meerten nog voorlangs gaat, is het na zeventien minuten wel raak: een voorzet op Van Meerten wordt klaargelegd voor Triep die de Westlanders op voorsprong zet, 0-1.
Na rust zit er meer dynamiek in het aanvalsspel van de thuisclub en moet FC s-Gravenzande in de achteruit. Schoten van Kleijn en Rosario Almeida vliegen over het doel van Jouvenaar. Na zestig minuten is het Ashu die aan een dribbel begint van vijftig meter en vervolgens een hoekschop verdient die door Rosario Almeida op de lat wordt gekopt. Twintig minuten voor tijd wordt Frank Broos in een counter gelanceerd en schuift hij de bal eenvoudig door de benen van Michael Fabrie, 0-2. Joey Kleijn deed nog wat terug voor Smitshoek, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.
Volgende week mag Smitshoek nog een keer aantreden tegen het al gedegradeerde Achilles'29. De uitwedstrijd in Groesbeek vormt het einde van het seizoen.