Vreugde na de gewonnen derby tegen RWA.
Vreugde na de gewonnen derby tegen RWA. Foto:

Vitesse wint streekderby tegen RWA

BARENDRECHT - RWA-Vitesse was zaterdag een ouderwetse streekderby, waarbij sentimenten dicht aan de oppervlakte liggen en de vlam wat sneller in de pan slaat dan op een gemiddelde zaterdagmiddag.
Vitesse 2 had het goede voorbeeld gegeven door in een sterke slotfase op en over RWA 2 te gaan en zo beide punten veilig te stellen.
Zo'n voorprogramma kon Vitesse 1 wel gebruiken. Bij de heenwedstrijd eerder dit seizoen was Vitesse met een beschamende 7-13 nederlaag afdropen.
Maar net als toen nam Vitesse ook nu brutaal en snel een 0-2 voorsprong. RWA was niet onder de indruk, ging rustig ballen en stond binnen vijf minuten met 3-2 voor. De sportiviteitsprijs wilde niemand in ontvangst nemen deze middag, dus werd het een pot op het scherpst van de snede, waarin de leidsman alle moeite had om beide ploegen binnenboord en escalatie daar net buiten te houden. Vlak voor de pauze bracht Fleur Vink de ruststand op 10-8; mooi dat juist zij de aansluiting teweeg bracht, want nog maar een paar seizoenen geleden speelde Fleur voor de Rhoonse ploeg.
De Barendrechters kwamen fel en gedreven uit de kleedkamer en creëerden diverse kansen, maar weinig geluk en goed verdedigen van RWA brachten de stand nog niet in evenwicht. Vitesse toonde een enorme drive en veerkracht, want er moest nog wat rechtgezet worden. En dat gebeurde.
RWA liet Vitesse weglopen, kwam van 16-19 nog even terug tot 19-20, maar een fluwelen balletje van Robin van der Pol bracht genoeg marge. Met 20-22 was de smadelijke nederlaag eerder dit seizoen meer dan goedgemaakt.