Er was veel belangstelling voor de bijeenkomst.
Er was veel belangstelling voor de bijeenkomst. Foto:

Feest voor bewoners van de Nieuwe Botter

BARENDRECHT - Een half jaar na de oplevering van de eerste appartementen van de Nieuwe Botter werd dinsdag 24 mei een feestelijke bijeenkomst gehouden met de bewoners.
De bijeenkomst was georganiseerd door woonstichting Patrimonium en aannemingsbedrijf P. van Leeuwen. Om de ontmoeting tussen de bewoners van de drie gebouwen te stimuleren, werd er een barbecue gehouden.
De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Dirk Vermaat. Hij wenste de Nieuwe Botter ‘behouden vaart' en sloeg een fles kapot tegen de muur.
Directeur Peter Manders van Patrimonium herinnerde eraan dat op deze plek een school stond. Ook toen de school werd gesloopt was Dirk Vermaat wethouder. Manders voerde met hem de eerste gesprekken over dit project.
Over het resultaat is Peter Manders heel tevreden. "Het is echt een pareltje. Een schoolvoorbeeld van hoe we het wellicht in de Stationstuinen ook moeten gaan doen.” In de hal van één van de drie gebouwen werden schilderijen onthuld die zijn gemaakt door de KunstExpress van Humanitas.
Namens Patrimonium en de aannemer kregen de bewoners een AED. Deze werd overhandigd aan bewoner Marianne Tijssen - Humme. Ze riep bewoners op om zich aan te melden voor een cursus reanimatie..