BaerneKoor geeft voorjaarsconcert

BARENDRECHT - Op dinsdag 14 juni geeft het BaerneKoor weer zijn traditionele voorjaarsconcert. Het repertoire bestaat uit voornamelijk Engelstalige liederen, maar ook Duitse stukken staan op het programma en er zal zelfs Italiaans te horen zijn. Er worden werken uitgevoerd van Morricone, Lloyd Webber, Rutter, Mozart, Händel, Mendelssohn en anderen.
Het BaerneKoor is een koor voor muziekliefhebbers van 50 jaar en ouder. Al 40 jaar repeteert de groep onder leiding van Hans Cok in de BaerneZaal. Twee keer per jaar wordt een programma samengesteld en uitgevoerd.
Op het moment is er ruimte voor nieuwe vijftig-plussers die van zingen en van gezelligheid houden. “Het BaerneKoor biedt een prachtige mogelijkheid om fit en bij de tijd te blijven”, aldus koorlid Marianne van Wilgenburg. “Versterking met mannen en vrouwen is van harte welkom!” Het koor repeteert wekelijks op dinsdagochtend van 9.30 tot 11.15 uur in De Baerne, Buitenlandse Baan 1.
Tijdens het concert wordt het koor als altijd bijgestaan door professionele musici. Naast dirigent/pianist Hans Cok zijn dat Mariët Kaasschieter (zang), Hanneke Meijer (dwarsfluit) en Monique Kruijdenberg (klarinet). Zij spelen/zingen ook nog solostukken.

Het concert is op dinsdag 14 juni in de BaerneZaal en begint om 10.30 uur, de zaal is vanaf 10 uur open. De toegang is 5 euro inclusief een kop koffie of thee. Reserveren is niet nodig. De betaling is uitsluitend met pin (contactloos).

www.cultuurlocaal.nl 


Waterbeestjes zoeken

REGIO - Op woensdag 15 juni organiseert Natuurvereniging Eiland IJsselmonde, van 14.30 tot 15.30 uur, een speurtocht naar waterbeestjes voor kinderen vanaf 6 jaar, in de grote vijver bij het NME gebouw in het Reijerpark te Ridderkerk.  Gewapend met schepnetjes, emmertjes en zoekkaarten gaan de deelnemers op zoek. Aanmelden kan per mail op bij elly.bras@kpnmail.nl (vermeld naam van het kind en een telefoonnummer van ouder of verzorger).