Zeewier proeventijdens de Rungis Food Fair.
Zeewier proeventijdens de Rungis Food Fair. Foto:

Topchefs bezoeken Rungis Food Fair

BARENDRECHT - Tweehonderd topchefs uit heel Nederland kwamen maandag 23 mei bijeen in de kas van Café Clementine voor de Rungis Food Fair. Hier werden producten van twintig telers gepresenteerd.

De leerlingen van de Cas Spijkers Academie, een van de beste koksopleidingen in Nederland, kookten tijdens de Rungis Food Fair een examenopdracht. Er waren teams gemaakt die zijn gekoppeld aan de favoriete telers. Zij hebben ter plekke topniveau gerechten bereid.
De topchefs ontmoeten op de Rungis Food Fair niet alleen de beste telers en producenten; ze kunnen de producten zien, proeven en ruiken en dat werkt veel beter dan van internet je inspiratie halen. Ze horen het verhaal achter de lekkerste producten en ontdekken verschillende bereidings- en barbecuetechnieken. Daarnaast kunnen zij volop genieten van de bijzondere plek, de overweldigende restaurantkas, de stretchtenten en de moestuin Clementine's Garden.
Eén van de aanwezigen was Jan Kruijsse. Hij mag als een van de weinigen in Nederland langs de oevers van de Oosterschelde roodhoorntjeswier, zeesla, visdraadwier, iersmos en Japans bessenwier oogsten.
Frank Radder is herborist en biologische kruiden kwekerKoppert Cress is gespecialiseerd in ‘Cressen', zaailingen van unieke planten met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen.
De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de licht zilte smaak. FME is de specialist in wilde en gekweekte champignons, cantharellen, morilles tot eekhoorntjesbrood. Het is slechts een greep uit het volledige aanbod.