Dossier wordt niet openbaar gemaakt

BARENDRECHT - De website Follow The Money heeft een verhaal gepubliceerd met de titel ‘De dubbele petten van Barendrechts machtigste politicus.’ Daarin wordt Lennart van der Linden (EVB) geciteerd over zijn band met het project Spring Houding Next Generation. Daar is hij inmiddels niet meer bij betrokken.

Over een vermeende verstrengeling van belangen van Van der Linden zijn tijdens de vorige raadsperiode vragen gesteld. Deze zijn door de (vorige) burgemeester, met instemming van de gemeenteraad, geheim gehouden omdat het een privézaak betreft.
CDA-fractievoorzitter Johan Lengkeek heeft de burgemeester gevraagd om de geheimhouding op te heffen, omdat dit ‘zal bijdragen tot een duidelijk beeld in dit gehele dossier’.

Volgens burgemeester Govert Veldhuijzen heeft wethouder Van der Linden tegenover Follow The Money eigen opvattingen kenbaar gemaakt. “Hier ligt geen geheimhouding op.”
Veldhuijzen is niet van plan om het dossier openbaar te maken. De geheimhouding is destijds door de gemeenteraad unaniem bekrachtigd.


Boerhaavelaan wordt
opnieuw ingericht

BARENDRECHT – De Boerhaavelaan is voorlopig afgesloten wegens werkzaamheden. Tijdens het Pinksterweekend is de straat wel open voor het autoverkeer.

De Boerhaavelaan wordt opnieuw ingericht. De maximumsnelheid in deze straat wordt verlaagd naar 30 kilometer per uur.
Het verlagen van de snelheid gaat niet alleen om het aanpassen van de verkeersborden.

Bij een aanpassing van de snelheid moet ook de inrichting worden aangepast zodat voor de weggebruiker duidelijk is wat wordt verwacht qua rijsnelheid.

De direct omwonenden hebben de afgelopen weken vragen en opmerkingen kunnen doorgeven op het schetsontwerp.