Afbeelding
Foto:

Even voorstellen

Beste lezer,

Vandaag maakt u kennis met een nieuwe columnist van deze krant. Laat ik mezelf even voorstellen.

Ik heet Sihem Groenewegen, ik ben 17 jaar oud en ik woon in Barendrecht. Ik ben gek op lezen, maar dan wil ik ook echt een boek lezen. 

Ik heb ook een e-reader gehad, maar dat vond ik saai, en aangezien ik niet zo heel handig ben is die ook kapot. Ik heb heel veel boeken thuis, en daar ben ik erg voorzichtig mee. Ik hou ervan om ze netjes en mooi te houden; ik leen ze dus ook nooit uit.

Ik heb iets met oude spullen. Zo heb ik ook allerlei cd`s, van Metallica tot The Cranberries, en van klassiek tot K-POP. Maar ik heb ook allemaal DVD`s . Dat komt omdat ik vroeger geen apparatuur had om Netflix op te kijken, en ook al heb ik die apparatuur nu wel, ik houd gewoon van oude zooi. Mijn ouders worden hier weleens gestoord van, omdat ik dan weer een of andere typemachine gekocht heb waar ik vervolgens niks mee doe behalve het neerzetten voor de sier.

Over films gesproken; ik ben groot StarWars fan. Ik heb daar ook allemaal 'zooi' van in mijn kamer. Van posters tot figuurtjes. En natuurlijk strips, boeken en DVD`s. Ik ben ook fan van Marvel. Ik heb meerdere posters van Spider-Man aan de muur hangen, en een paar T-shirts en natuurlijk DVD`s.

Verder houd ik van regen. Niet die harde koude soort, maar dat de regen naar beneden valt, lauwwarm water. Het soort regen dat alles lekker laat ruiken. Vooral in de ochtend, dan heeft het heel de nacht geregend en dan kom je buiten en ruikt het zo lekker naar nat gras en bloemen. Ik bedoel, wie houdt er nou niet van die geur?


Mart Smeets signeert zijn nieuwe boek

BARENDRECHT - Sporticoon Mart Smeets signeert, in het kader van Vaderdag, zaterdag 18 juni van 13.30 tot 14.30 uur, zijn nieuwe boek ‘Rood-wit-blauw in de Tour’ bij de ReadShop Barendrecht, Middenbaan 82.

Het boek is een aanrader voor liefhebbers van de Tour de France en de kans op een persoonlijk en origineel cadeau voor Vaderdag. De toegang is vrij.

‘Rood-wit-blauw in de Tour’ is een naslagwerk over alle Nederlanders (mannen en vrouwen) in de Tour de France.

Sinds de Tour van France in 1903 voor het eerst werd verreden, hebben er 258 Nederlandse mannen aan meegedaan. Ze kregen pech, vonden het te zwaar, haalden de eindstreep niet of vierden juist grote successen, en alles daartussen. Velen zijn inmiddels vergeten. Mart Smeets haalt ze allemaal terug. Van elke renner achterhaalde hij de feiten, de levensloop en een portretje, over velen schrijft hij er ook persoonlijke verhalen bij. Hij baseert zich op boeken, kranten, archieven en eigen waarneming. Hij was zelf 42 jaar voor zijn journalistieke werk in de Tour.

Vanaf 1984 werd er ook een Tour de France voor vrouwen gereden. Die Tour Féminin zou zich onder verschillende namen en in verschillende vormen losmaken van de Tour voor mannen. Ook alle 125 Nederlandse vrouwen die meereden zet Mart Smeets op een rij.
Het boek kost 24,99 euro.