Jochim van Tilburg: 'Mensen zijn ook in voor een praatje'.
Jochim van Tilburg: 'Mensen zijn ook in voor een praatje'. Foto:

Muziekcursussen bij CultuurLocaal nu ook voor volwassenen

BARENDRECHT - Deze week lanceert CultuurLocaal het nieuwe programma korte cursussen die vanaf september van start gaan. Naast cursussen voor kinderen kunnen deze keer ook volwassenen kiezen uit een scala aan instrumenten om te leren spelen.

Elk jaar biedt CultuurLocaal minimaal twee keer een uitgebreid programma aan korte muziekcursussen aan. In 10 wekelijkse lessen doen de cursisten ervaring op met muziek maken. De allerkleinsten doen dat in een groepsles samen met een (groot)ouder. Vanaf vier jaar gaan kinderen in de les aan de slag met instrumentjes en liedjes. Vanaf vijf of zes jaar kan je zelf kiezen op welk instrument je wil leren spelen en krijg je duoles. Zingen kan natuurlijk ook. Vanaf 10 jaar kan je DJ-les krijgen of leren over muziekproductie.

Deze keer is er ook een uitgebreid cursusaanbod voor volwassenen. “Veel mensen hebben vroeger een instrument bespeeld, maar zijn bijvoorbeeld gestopt toen ze gingen werken of studeren. Wie weet hebben sommige van hen nu weer tijd om het op te pakken”, zegt coördinator Henk Elderson hierover. “Ik kom ook regelmatig mensen tegen die het jammer vinden dat ze nooit een instrument hebben leren spelen. Ook voor hen is dit misschien het moment om dat toch eens te proberen. Muziek maken is altijd leuk en het houdt je jong.” Het aanbod voor volwassenen omvat gitaar, piano, harp, hobo, klarinet, drums, viool, saxofoon, dwarsfluit en accordeon.

De cursussen bestaan uit 10 lessen en starten in de week van 12 september. De lessen worden gegeven in De Baerne, Buitenlandse Baan 1. Voor kinderen is er ook een selectie cursussen in het gebouw van CBS Smitshoek en Kibeo aan de Riederhof 39 in Carnisselande.

Voor inlichtingen kan men contact opnemen met miranda@cultuurlocaal.nl. Inschrijven kan via de website
www.cultuurlocaal.nl.


Nieuwe wijkagent: Jochim van Tilburg

BARENDRECHT – Jochim van Tilburg werkt sinds enkele weken in Barendrecht als wijkagent. Bij voetballiefhebbers is hij al een bekende verschijning. “Ik was bij de finalewedstrijd van Feyenoord op het Doormanplein. De volgende dag werd ik in de supermarkt aangesproken door mensen die me daar hadden gezien”, zegt hij lachend.

De nieuwe wijkagent werkt in de wijken Havenkwartier, Gaatkensoog, Vaanpark1, Vrouwenpolder, Lagewei en een deel van de Zuidpolder. “Een hele diverse wijk en nog volop in ontwikkeling. Het is een stuk stadser dan waar ik hiervoor werkte”, vertelt hij.

Jochim van Tilburg was twee jaar wijkagent in de gemeente Molenlanden in de Alblasserwaard.
“Het is hier in Barendrecht drukker, maar mensen zijn ook in voor een praatje. En als ik mijn hand naar iemand opsteek, groeten ze altijd terug.”

Van Tilburg heeft bewust gekozen voor een functie als wijkagent. “Ik heb ook bij de noodhulp gewerkt. Daar blijft het werk toch beperkt tot pleisters plakken. Ik wil graag dieper op de problemen ingaan.” In Barendrecht heeft hij al vergaderd met Buurt Bestuurt Middeldijkerplein en zat hij bij het jeugdoverleg met het jongerenwerk en de gemeente.

Jochim van Tilburg is bereikbaar via het algemene nummer van de politie: 0900-8844 of stuur een bericht via instagram:
@wijkagenten_barendrecht .