Zuidpolder

"De afgelopen jaren is de Zuidpolder getransformeerd in een heerlijk natuur en recreatiegebied. Je ziet bosstroken, bloeiende graslanden, rietvelden, grazende runderen, vogelspotters en zwemmende bevers. Daarnaast fungeert de Zuidpolder ook als ecologische verbindingsroute voor flora en fauna.

En dan 2 dagen in juli:
12.000 man twee dagen feesten in de Zuidpolder op het grasveldje achter De Kleine Duiker. Dat klinkt als 25 procent van het Barendrechtse inwoneraantal opeengepakt op een grasveldje luisteren naar veel te veel decibel, bijbehorende parkeeroverlast en milieuschade voor flora en fauna. Ik vraag mij dan ook af of dit evenement écht zo belangrijk is voor Barendrecht om het te laten plaatsvinden in het natuurgebied de Zuidpolder. Nee zeggen is ook een optie."

Kees Takken,
Barendrecht


Toerustingsavonden

"Stichting No Apologies organiseert op donderdag 16 en 30 juni twee toerustingsavonden over risicogedrag en opvoeding. We kijken op deze avonden naar risicogedrag en opvoeding in relatie tot gezondheid, maatschappij, ontwikkeling, het brein en de Bijbel. Kinderen, tieners en jongeren hebben wat met risicogedrag. Soms is dat onschuldig, soms heeft dat grote gevolgen, voor henzelf en/of hun omgeving. Middelen als alcohol, lachgas en (party-)drugs lijken onverminderd populair. Maar ook gamen, mobiel gebruik en vormen van seksueel gedrag leiden soms tot vervelende gevolgen.
De ene persoon lijkt hierin gevoeliger te zijn dan de andere. Het is van belang om van jongs af aan te investeren in weerbaarheid. We kijken naar risicofactoren, gevolgen en het vergroten van weerbaarheid.
We benaderen deze onderwerpen vanuit een Bijbels kader met een praktische vertaling naar opvoeding. Deze toerusting is bedoeld voor (groot)ouders, kinder- en jongerenwerkers, leerkrachten en docenten.
De toerusting is verdeeld over twee avonden die elkaar inhoudelijk opvolgen. Aanvang 20 uur, duur ca. 1,5 uur en adres is Boerhaavelaan 11, 2992 KB in Barendrecht. Vooraf graag aanmelden. Gratis tickets zijn te reserveren via onze website: www.noapologies.eu. Van harte welkom!"

Corine Vermaas
Coördinator No Apologies


Toezichthouders gezocht

"Tijdens de openingsuren van de Speeltuin wordt toezicht gehouden door schoolverlaters en andere vrijwilligers. Het toezichthouderschap is een afwisselende baan, waarbij het contact met de bezoekers van de speeltuin, oud en jong centraal staat. Niet alleen voor tieners, ook oma’s , opa’s en ouders zijn welkom om in de speeltuin te komen werken als toezichthouder. Flexibiliteit, verantwoordelijkheidsgevoel, meedenken en zelfstandig werken zijn kenmerken van onze toezichthouders. Deze functie wordt beloond door middel van een vrijwilligersvergoeding. Geïnteresseerd? Meld je aan via toezicht@oranjespeeltuin.nl"

Speeltuinvereniging
De Oranjetuin



Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.