Lekker & Live

Vervolg van de voorpagina.

Bij de organisatie van het evenement in 2020 was de vergunning voor de locatie in de Zuidpolder bijna rond, maar kon het door de coronacrisis niet doorgaan. Het jaar daarna diende de raadsfractie van Groen Links een motie in, die luidde dat de Zuidpolder geen geschikte locatie zou zijn voor grote dans- en muziekfeesten. De motie werd niet ingediend omdat de gemeente Barendrecht op zoek ging naar een andere, meer geschikte locatie voor het evenement Lekker & Live. De alternatieve locatie Stationstuinen is toen geschikt bevonden en vlak gemaakt.
“Inmiddels is de situatie veranderd. Vanwege bouwwerkzaamheden naast de beoogde locatie op de Stationstuinen, geluidsoverlast voor de aangrenzende woonwijk en problemen met bereikbaarheid voor hulpdiensten vanwege de wielerronde dat weekend, kan de gemeente voor deze locatie geen vergunning afgeven”, stelt het college.

Zuidpolder
De hulpdiensten hebben aangegeven dat ze voor de locatie Zuidpolder geen belemmeringen zien, de Kleine Duiker bevindt zich niet binnen de geluiduitstraling van het podium, en de wielerronde en het Lekker & Live festival kunnen goed naast elkaar worden georganiseerd. Uit een onderzoek naar de mogelijke effecten op aanwezige natuurwaarden (Wet natuurbescherming) in 2020 door Bureau Stadsnatuur en een ‘Quick scan Lekker & Live Zuidpolder Barendrecht' is gebleken dat het festival niet zal leiden tot overtredingen op de Wet natuurbescherming. Deze scan is ook dit jaar nog geldig.
Er wordt – net als in 2020 – door de organisatie contact opgenomen met de Kleine Duiker, de begraafplaats en Polderzicht Tea & More voor nadere afstemming.
Momenteel loopt de vergunningsprocedure en als door de organisatie aan alle voorwaarden kan worden voldaan, kan het evenement op deze locatie doorgaan. Het college van B&W wil in dat geval eenmalig een uitzondering maken op de nieuwe gebiedsvisie uit februari 2022.

EVB steunt het besluit van het college om het festival éénmalig in de Zuidpolder te houden. De fractievindt het jammer dat er omtrent de organisatie van dit evenement veel onzekerheid is geweest. Maar kan zich erin vinden dat er door het college nu een keuze gemaakt is waardoor het evenement toch door kan gaan. Daarmee is er voldoende steun in de gemeenteraad.