College: noodopvang langer open houden

BARENDRECHT - Het college van B&W gaat in gesprek met bewoners en gemeenteraad over een verlenging van de noodopvang asielzoekers aan de Zuider Carnisseweg voor maximaal 12 maanden, binnen dezelfde voorwaarden die in maart dit jaar zijn afgesproken.
De noodopvang aan de Zuider Carnisseweg is sinds maart 2022 opgesteld voor de opvang van maximaal 50 asielzoekers. Deze opvanglocatie geldt in principe voor vier maanden. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) kampt echter nog steeds met een oplopend tekort voor de opvang van asielzoekers.
Het college geeft aan dat er daarom ook de komende tijd veel gevraagd wordt van gemeenten om te zorgen voor voldoende opvangplaatsen. Voor Barendrecht zou het dan hoogstwaarschijnlijk blijven gaan om de vijftig huidige noodopvangplekken, maar dan tot medio 2023. De noodopvanglocatie voldoet daarvoor aan alle eisen.
Op maandag 13 juni van 19.30 tot 21 uur is er in het gemeentehuis een inloopbijeenkomst voor omwonenden om hun mening te horen over de verlenging. Aanmelden kan via noodopvangasielzoekers@barendrecht.nl.