Victor repareerde de lamp van Mariëlle Rooswinkel.
Victor repareerde de lamp van Mariëlle Rooswinkel. Foto:

Karwei en Repair Café geven kapotte spullen een nieuw leven

BARENDRECHT - Repair Café Barendrecht en Karwei Barendrecht-Carnisse werken sinds zaterdag samen. De maandelijkse reparatie studio moet oude producten een nieuw leven geven.
Repair Café zet zich in voor een duurzame toekomst en een circulaire economie door middel van het repareren van spullen. Zo zijn producten langer bruikbaar en hoeven deze niet weggegooid te worden.
Een kapot product kan ingeleverd worden bij de Karwei bouwmarkt Barendrecht-Carnisse en het Repair Café probeert deze te repareren. Voor elke reparatie doneert Karwei 5 euro aan het Repair Café.
Als de eigenaar het gerepareerde artikel niet terug hoeft te hebben, dan wordt het geschonken aan een goed doel of aan de plaatselijke kringloop. Wanneer een product echt niet meer te repareren valt, wordt het gerecycled.
De eerste Reparatie studio werd zaterdag geopend door Mariëlle Rooswinkel van Karwei en Peter Klaassen, voorzitter van Repair Café Barendrecht. Rooswinkel had een kapotte lamp bij zich. Aangeschaft bij Karwei. "Maar ik heb hem zelf laten vallen”, bekende ze. Vrijwilliger Victor repareerde de lamp binnen vijf minuten. De schakelaar bleek defect.
De Reparatie studio bij Karwei Barendrecht-Carnisse wordt elke eerste zaterdag van de maand gehouden. Het is een proef die loopt tot het eind van het jaar.