(foto: Alex Willemsen)
(foto: Alex Willemsen) Foto:

Oplevering appartementen Mr. Lohmanstraat

BARENDRECHT - Woensdag 1 juni leverde Gebroeders Blokland het eerste gebouw aan de Mr. Lohmanstraat op aan Patrimonium Barendrecht.

De bouw van de eerste 31 appartementen is daarmee officieel afgerond. En dat vierden de aannemer, Patrimonium en diverse samenwerkingspartners. Wethouder Dirk Vermaat (Centrumaanpak) verrichtte de symbolische opening door het lint voor de entree met een grote schaar door te knippen.
Aan de Mr. Lohmanstraat worden in totaal 93 appartementen gerealiseerd, verdeeld over drie gebouwen. De appartementen zijn levensloopvriendelijk, energiezuinig en gasloos. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming en -koeling. Op het dak van het appartementengebouw zijn PVT-panelen geplaatst. Deze panelen voorzien grotendeels in de energieopwekking van onder meer elektriciteit in de woning en in het gebouw (algemene ruimten en de lift).
Inmiddels zijn bijna alle woningen verhuurd. Zodra alle huurders de sleutel hebben ontvangen en klaar zijn met klussen en verhuizen, organiseert Patrimonium Barendrecht een feestelijke bijeenkomst voor de nieuwe huurders en direct omwonenden. "Dit doen we om de oplevering te vieren. Voor bewoners is het een mooie gelegenheid om kennis te maken met de overige buren en buurtbewoners”, legt een medewerker van Patrimonium uit.