De statushouders en hun buddy's.
De statushouders en hun buddy's. Foto:

Goede Buur-dag voor statushouders

BARENDRECHT - Op zaterdag 4 juni maakten zestig statushouders en hun buddy's een zonnige wandeling door de Carnisse Grienden in het kader van het project Goede Buur van VluchtelingenWerk Nederland.
Het afgelopen jaar hebben statushouders een buddy gekregen die hun helpt bij het wegwijs worden in de Barendrechtse samenleving. Stichting Present droeg voor de tweede keer een steentje bij aan het project met een ontdekkingstocht. Na een historische wandeling in de oude dorpskern in maart, verkenden de statushouders nu De Carnisse Grienden.
Voor de meeste statushouders was het de eerste keer dat ze dit bijzondere natuurgebied bezochten. Drie ervaren natuurgidsen werden door Present ingezet om de statushouders kennis te laten maken met de flora en fauna van hun nieuwe leefomgeving. Tegelijkertijd bakten andere vrijwilligers grote stapels pannenkoeken.
Vluchtelingenwerk is nog op zoek naar mensen die als buddy een dagdeel per week beschikbaar zijn om activiteiten met een statushouder te ondernemen. De begeleiding duurt een jaar. Wie zich wil aanmelden als buddy kan contact opnemen met Halis Tunç:
htunc@vluchtelingenwerk.nl of 06-13054971.