Aan de slag in de keuken. (foto: Arnold Sluijs)
Aan de slag in de keuken. (foto: Arnold Sluijs) Foto:

‘Samen koken, samen eten’ in Waterpoort

BARENDRECHT - Eén keer in de maand is er in Waterpoort het ‘Samen koken, samen eten' een onderdeel van Goede Buur, georganiseerd door Hart voor Barendrecht.
Om 16 uur komen in Waterpoort zo'n 20 deelnemers, buddy's en statushouders gezinnen en hun kinderen om samen te koken en te eten. De laatste keer, op vrijdag 27 mei, is een compleet Syrisch recept gemaakt door Arnold Sluijs van Hart voor Barendrecht.
De maaltijd zou bestaan uit drie voorgerechtjes en drie hoofdgerechten en worden afgesloten met zelfgemaakt kaneelijs met vruchten. Na de kennismaking in de ontmoetingsruimte in Waterpoort gaan 6 mensen, 3 buddy's en 3 statushouders, in de keuken aan de slag. In de ontmoetingsruimte worden spelletjes gedaan.
In de ontmoetingsruimte wordt ook een lange tafel gedekt, waar 25 mensen aan kunnen schuiven voor een heerlijke Syrische maaltijd. Stipt om 18 uur wordt een ieder aan tafel genodigd, waarna uitleg wordt gegeven over de gerechten. Er wordt een zegen over de maaltijd uitgesproken en een ieder mag net zo veel eten als hij of zij opkan.
Geanimeerde gesprekken worden gevoerd en vooral de kooksterren zijn benieuwd hoe hun kookkunsten worden gewaardeerd. Op deze avond zijn er statushouders uit Syrië, Eritrea, Turkije en Colombia. Eten verbindt, dat is duidelijk te zien.