Saenredameiland en muziek in Podium Vis

BARENDRECHT - Iedere dinsdag tussen 20.00 en 22.00 uur biedt presentator Jos Vis een podium aan veel interessante gasten uit Barendrecht en omgeving. Met op dinsdag 14 juni: nieuws en muziek

Tussen 20 en 21 uur zijn Jo Polak, Maarten Ouwens en René Baan te gast. Zij zijn bestuurder van de stichting Pieter Janszoon Saenredam.

Het Saenredam Project is een rechthoekig knotwilgenbos als een gewelven dak met witte zuilen. Dat keurslijf (de strakke oevers, het vierkante bomenraster, het witkalken) heeft een relatie met de Hollandse witte kerkinterieurs uit de 17e eeuw, zoals door Pieter Janszoon Saenredam zijn geschilderd. Saenredam Project, gelegen tussen de wijken Paddewei en Molenvliet.

Eén keer per vijf jaar organiseert de stichting een evenement op- of rond dit eiland. Het bestuur van de stichting heeft de kunstenaar Wim Schermer een ontwerp laten maken van een object dat vanaf 22 juni gedurende vier maanden op het eiland zal staan en al vanuit de verte de aandacht zal trekken. De stichting heeft contact gezocht met scholen van voortgezet onderwijs uit Barendrecht en Ridderkerk om het landart kunstwerk van Lucien den Arend, Het Saenredameiland weer onder de aandacht te brengen. De resultaten worden tussen 15 en 30 juni geëxposeerd in het gemeentehuis van Barendrecht. Op 15 juni zal wethouder Margo Stolk de expositie om 16 uur openen.

Tussen 21 en 22 uur is Maarten Ouweneel te gast bij Jos. Maarten is in Barendrecht bekend als gitaardocent bij Cultuur Locaal. Landelijk is hij vooral bekend als sessiemuzikant van verschillende artiesten. Hij speelde o.a. met Ralph de Jong, Postmen, Judy Blank en Maan. De laatste jaren is Maarten een rots in de branding van OG3NE, waar hij vast onderdeel van de begeleidingsband is. Sinds 2021 speelt hij ook bij Danny Vera. Inmiddels heeft hij een nieuwe stap in zijn carrière gemaakt: een soloplaat ‘Ebb & Flow’. Het is een instrumentaal album geworden met elf eigen composities. Blues, Rock en Jazz komen op het album op een relaxte manier samen.
Jos heeft Maarten uitgenodigd om te komen praten over zijn album. Wie weet geeft hij ook nog een mini-concert.

www.exxact.nl