De trotse overwinnaar P. van Gelder voor zijn duivenhokken.
De trotse overwinnaar P. van Gelder voor zijn duivenhokken. Foto:

Duiven wegens slecht weer op een andere plaats gelost

BARENDRECHT - Wegens slecht weer in Frankrijk zag het weekend er voor de liefhebbers van de duivensport anders uit dan was verwacht.

Oorspronkelijk zouden de duiven op zaterdag 4 juni in Fontenay (op 445 kilometer afstand van Barendrecht) gelost worden. Het is een klein dorpje tussen Parijs en Orleans. 

Echter, er werd in Fontenay regen en een gesloten wolkendek voorspeld. Daarom werd besloten dichterbij, wederom in Pontoise, te lossen. dat is op 355 kilometer van Barendrecht. "Omdat het welzijn en belang van de duiven altijd op de eerste plaats komt”, zo legt men bij de vereniging uit. Er werd in Pontoise om 9.30 uur gelost.

De 17.811 Zuid-Hollandse duiven gingen bij half bewolkt weer met zon en 20 graden de lucht in. De eerste duiven haalde 68 km per uur, dat kwam door dat op heel de vlieglijn terug matige wind tegen waaide .
In de Hoeksche Waard werden 2220 duiven meegegeven, waaronder 323 van Barendrecht e.o. , 5478 duiven in Rayon Midden waaronder de HW en Barendrecht valt.

Uitslag
De eerste en tweede prijs ging naar P. van Gelder (ook de 1e in de HW en 1e Rayon Midden), derde werd A.van Krimpen, met dezelfde duif die vorige week eerste was.