Muziekles voor kinderen

BARENDRECHT - Na de zomervakantie start Harmonievereniging Barendrecht weer met een aantal groepslessen voor kinderen. Er zijn lessen kleutermuziek op dinsdag- en woensdagmiddag voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar en Algemene Muzikale Vorming (AMV) / blokfluit op maandag- en woensdagmiddag voor kinderen vanaf 6 jaar.

Om instrumenten van de harmoniebezetting te bespelen is het goed om op jonge leeftijd de muziek te ervaren. Bij de kleuters is dit door middel van dans, luisteren naar muziek, zingen en door zelf kleine instrumentjes te bespelen wordt dit spelenderwijs eigen gemaakt. Bij het blokfluiten en AMV gaat het om het leren van het notenschrift, maat en ritme te onderscheiden. Door dit in kleine groepjes te doen raken de kinderen vertrouwt met elkaar en ervaren het plezier van samen muziek te maken. Op een later tijdstip wordt ook kennis gemaakt met instrumenten uit de harmoniebezetting (dwarsfluit, hobo, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, tuba en uiteraard ook slagwerk). Er starten ook instrumentgroepen voor kinderen v.a. 8 jaar op diverse dagen van de week.

Wie al iets wil horen van de diversiteit van de Harmonievereniging dan kan in week 26 op diverse dagen komen luisteren en kijken naar de diverse groepen en instrumenten bij de Leerlingenpresentaties. Data en tijden van deze presentaties worden in de pers bekend gemaakt.

De lessen en presentaties vinden plaats in gebouw het Trefpunt, dr.Kuyperstraat 4. De kosten voor lessen kleutermuziek, blokfluit en AMV zijn 50 euro voor 10 lessen, lesmateriaal wordt tijdens de lessen gratis beschikbaar gesteld. Er is een borg voor gebruik van blokfluit en boek dat tijdens de lesperiode ook mee naar huis wordt genomen om te oefenen.

De nieuwe lessen starten in de tweede week van september. Opgeven voor kleutergroep/ blokfluit en AMV kan bij leerlingencoach Maria Prooi 06-42412638 of stuur een mail naar ledenadministratie t.a.v. Maria Prooi.