Zelfscankassa (1)

(n.a.v. column in de krant van 9 juni)
"Ik ben erg blij met het artikel van uw columnist Arco, in dit artikel slaat hij de spijker op zijn kop. ik was erg blij met zijn verhaal wat ik zelf graag had geschreven. Uiteindelijk is het doel van A.H. om minder kosten te hebben en meer winst. Denk dat velen met mij er ook zo over denken.
Ook in Carnisse Veste wordt je weggepest van de kassa's. Recentelijk is het aantal kassa's terug gebracht van 5 naar 3, waarvan dikwijls maar één open, maar toch blijven veel mensen toch wachten. Die mensen vinden het schandalig dat je wordt weggepest terwijl je een klant bent."

Wim Ruigrok van der Werven,
Barendrecht


Zelfscankassa (2)

"Word ik oud? Dat hoop ik wel voor u, maar dan graag op een fijne manier. Want nu krijgt u misschien nog gezondheidsklachten en wordt u dan door een robot geholpen in plaats van een arts.
Maar ik begijp uw vraag. Alleen is het zo jammer voor ons als klant dat wij nooit de ontwerper van dit soort verzinsels te spreken krijgen. Nee, die zitten van onze euro's heerlijk in het buitenland. Dus krijgt het personeel van ons de volle lading.
Donderdag was ik bij D. (supermarkt - red.-). Op mijn kassabon zag ik dat er twee euro te veel was afgedrukt. Bij de retourkassa kreeg je voorheen altijd zo je geld terug. Nee, dat doen we niet meer.. Steek uw pinpas maar ik het apparaat, dan krijgt u via de bank twee euro terig. Hé?
Misschien heb ik een tip voor u. Ga maan naar Boons. Genoeg parkeergelegenheid zowel voor fietsers als voor auto's. Zelfs postzegels verkopen ze daar en daar is de klant nog steeds koning of koningin."

R. Huizinga,
Barendrecht


Het hek van de NAM

"Zoals u heeft kunnen lezen gaat de versnelde olieboringen onder Rotterdams en Barendrechts grondgebiedgewoon door als het aan onze ja-knikker regering ligt.
Twee grote multinationals Shell en ExxonMobil gaan met een grote subsidiepot in een rap tempo tot 2035 olie oppompen. Wat hebben we geleerd van Groningen. Juist: bodemdaling, grondtrillingen en veel onnodige kosten voor woningreparatie.
Nu heeft Shell een verleden van het actief vertragen van de energietransitie. Maar deze stap van de NAM (lees Shell 50 procent aandeel en ExxonMobil 50 procent aandeel) staat haaks op de fossielvrije samenleving of ontwikkeling daartoe. De slogan van Shell 'verander mee' is dus een valse belofte."

Kees Takken,
Barendrecht


Ingezonden brieven

Ingezonden brieven van maximaal 200 woorden kunnen per email gestuurd worden naar
redactiebarendrecht@
barlokalemedia.nl
De brieven moeten betrekking hebben op Barendrecht en Heerjansdam.
Bij de brief altijd naam, adres en telefoonnummer vermelden.


Actueel op internet

Volg het Barendrechtse nieuws ook via de website van De Schakel.
deschakelbarendrecht.nl
De Schakel op Facebook en Instagram:
@deschakelbarendrecht