Scholencampus

Vervolg van voorpagina.
Als de uitkomst van deze aanbesteding in de zomer bekend is, wordt duidelijk hoeveel de verbouwing gaat kosten. Maar het zal aanzienlijk meer kosten dan waar de raad vorig jaar akkoord op heeft gegeven, waarschuwde de wethouder.

De bouwkosten stijgen momenteel met 25 procent door schaarste van bijvoorbeeld staal. Ook zijn de levertijden gestegen. De bouwwereld houdt rekening met een verdere prijsstijging van 10 tot 15 procent.

Het stoppen van de aanbesteding heeft geen zin. In dat geval zou de gemeente een vergoeding moeten betalen aan de inschrijvers. Maar de gemeente is niet verplicht om na afronding van de aanbesteding het werk ook daadwerkelijk te gunnen.

Dick Heijboer (EVB) herinnerde eraan dat zijn partij twee jaar geleden tegen de aankoop van het schoolgebouw heeft gestemd. De gemeente zat krap bij kas en bezat volgens EVB al voldoende vastgoed. Wat Heijboer betreft is het niet zeker dat het werk na afloop van de aanbesteding ook gegund wordt.

Wethouder Stolk beloofde naar de gemeenteraad terug te komen als er meer geld voor het plan moet worden uitgegeven dan afgesproken is. Maar nu spreekt zij nog over het ‘beste plan voor Barendrecht’.