Wim Stolk werd door locoburgemeester Lennart van der Linden verrast met de waarderingsspeld.
Wim Stolk werd door locoburgemeester Lennart van der Linden verrast met de waarderingsspeld. Foto:

Waarderingsspeld voor Wim Stolk

BARENDRECHT - Wim Stolk heeft dinsdag 14 juni een gemeentelijke Waarderingsspeld ontvangen uit handen van locoburgemeester Lennart van der Linden.
Wim Stolk (sr.) heeft zich 10 jaar lang, van 2010 tot 2020, vrijwillig ingezet als Sinterklaas. Ook heeft hij tien jaar, in opdracht van de winkeliersvereniging Middenbaan, samen met zijn vrouw de volledige intocht geregeld. Voordat hij Sint werd, is hij ook als Piet jarenlang betrokken geweest.
Stolk is vrijwillig scheidsrechter bij BVV Barendrecht. Hiermee houdt hij zijn conditie op niveau. Sinds twee jaar fluit hij wedstrijdjes van zijn oudste kleinzoon Sem Stolk.
"Jij bent de enige scheidsrechter die tijdens een wedstrijd in mijn lange, maar weinig imposante voetbalcarrière, de grensrechter ooit rood heeft gegeven voor passief vlaggen”, vertelde de locoburgemeester.
Ook is de heer Stolk al jarenlang betrokken bij de Protestantse gemeente. Hij brengt al ruim 30 jaar het Klankbord rond.
Op zijn 15e begon hij als leerling beschuitbakker bij Beschuitfabriek Hooimeijer aan de 3e Barendrechtseweg. Vanaf 2003 gaat hij dagelijks op de fiets naar Dordrecht waar de fabriek nu is gehuisvest. In augustus is hij 50 jaar bij het bedrijf in dienst.